Окупаційна влада Херсонщини знаходиться у Генічеську та Скадовську

Окупаційна влада Херсонщини знаходиться у Генічеську та Скадовську

Окупаційна влада Херсонщини знаходиться у Генічеську та Скадовську
. Суспільне Херсон

Окупаційний уряд Херсонщини залишив правобережну частину області. Їхні так звані "центри прийняття рішень" знаходяться наразі у Генічеську та Скадовську, повідомив Суспільному заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

За його словами, на правобережній частині Херсонщини залишається близько двадцяти - двадцяти п'яти тисяч російських солдатів.

"Ми аналізуємо інформацію виходячи з повідомлень місцевих жителів, які повідомляють те, що вони бачать. А саме, що наразі росіяни не залишають Херсон у військовому плані", - розповів Юрій Соболевський.

Що відомо

  • На окупованій території Херсонської області російські війська переформатовуються: на правий берег переправляють щойно мобілізованих, на лівий — постійні підрозділи.
  • В тимчасово окупованих Херсоні, Бериславі, Каховському та Генічеському районах у квартири та будинки місцевих жителів заселяються по 10-15 російських військових. Вони користуються майном власників, а також вивозять з помешкань усі цінні речі.
  • Російські військові та колаборанти-"керівники" так званої "військово-цивільної адміністрації" створюють умови, непридатні для проживання на окупованих територіях.
  • Окупаційна влада видала указ, що зобов’язує підприємців розпродати весь продовольчий товар та закрити магазини і ринки в Новій Каховці на Херсонщині з 1 листопада 2022 року.
  • В селище Каланчак Херсонської області прибули близько сотні росгвардійців з Грозного. А у населених пунктах, розташованих поблизу Херсона, російські війська облаштовують оборонні позиції.
  • В Олешках Херсонської області російські військові окопуються вздовж лівого берега річки Дніпро, а також селяться у будинки міста. Олешківський міський голова Євген Рищук розповів Суспільному, що у місті багато російських засобів ППО та військової техніки.
  • Російські військові проводять примусову "евакуацію" жителів Нової Каховки, домівки яких розташовані на вулицях на узбережжі Дніпра. Пояснюють це підготовкою до оборони міста.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок