Без доступу до Інтернету, медичних послуг і екстрених служб: окупаційна влада залякує жителів Херсонщини

Без доступу до Інтернету, медичних послуг і екстрених служб: окупаційна влада залякує жителів Херсонщини

Без доступу до Інтернету, медичних послуг і екстрених служб: окупаційна влада залякує жителів Херсонщини
. Зачинений магазин у Херсоні з запискою на дверях, що не працює через відсутність товару, вересень 2022 р. Фото:Суспільне Херсон

Російські військові та колаборанти-"керівники" так званої "військово-цивільної адміністрації" створюють умови, непридатні для проживання на окупованих територіях. Про це йдеться у підсумковому зведенні Оперативного командування "Південь".

За даними командування, окупаційна влада відключає електрику й воду, доступ до мережі Інтернет, лякає нанесення ракетними ударами з боку Збройних Сил України, агітує за термінову евакуацію.

"Самі ж окупанти першочергово вивозять медзаклади з персоналом і оперативні служби. Від місцевих підприємців вимагають терміново реалізувати продовольчі товари, закривають крамниці й ринки", — повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, російські війська готуються відвести артилерійське озброєння з правобережної частини Херсонської області. Ймовірно, для перекидання на інші напрямки.

Що відомо

  • Окупаційна влада видала указ, що зобов’язує підприємців розпродати весь продовольчий товар та закрити магазини і ринки в Новій Каховці на Херсонщині з 1 листопада 2022 року.
  • В селище Каланчак Херсонської області прибули близько сотні росгвардійців з Грозного. А у населених пунктах, розташованих поблизу Херсона, російські війська облаштовують оборонні позиції.
  • В Олешках Херсонської області російські військові окопуються вздовж лівого берега річки Дніпро, а також селяться у будинки міста. Олешківський міський голова Євген Рищук розповів Суспільному, що у місті багато російських засобів ППО та військової техніки.
  • Російські військові проводять примусову "евакуацію" жителів Нової Каховки, домівки яких розташовані на вулицях на узбережжі Дніпра. Пояснюють це підготовкою до оборони міста.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок