Україна не братиме участі у саміті G20, якщо там буде Путін — Зеленський

Україна не братиме участі у саміті G20, якщо там буде Путін — Зеленський

Україна не братиме участі у саміті G20, якщо там буде Путін — Зеленський
. Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Україна не братиме участі у саміті G20, якщо там буде російський президент Володимир Путін. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив 3 листопада під час пресконференції з президенткою Греції Катериною Сакелларопулу, передає Суспільне.

“Позиція моя особисто і позиція України була в тому, що якщо лідер РФ братиме участь у саміті, Україна не буде”, — зазначив Зеленський.

За словами президента, у четвер він телефоном розмовляв з президентом Індонезії Джоко Відодо, який знову запросив українського президента взяти участь у саміті лідерів Великої двадцятки.

“У будь-якому випадку, ми сьогодні були знову запрошені. Ще раз подивимося — тут кілька днів залишилося”, — додав Зеленський.

Раніше стало відомо, що президент РФ Володимир Путін збирається особисто взяти участь у саміті країн “Великої двадцятки” 15-16 листопада на індонезійському острові Балі. Про це президент Індонезії Джоко Відодо розповів в інтерв'ю Bloomberg.

Що відомо

  • Індонезія готова організувати зустріч президента України Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна під час саміту G20. Про це в інтерв'ю РИА "Новости" заявив посол Індонезії в РФ Хосе Таварес.
  • Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк не виключив того, що президент України Володимир Зеленський може особисто відвідати саміт "Великої двадцятки", який пройде восени в Індонезії.
  • 7 липня на острові Балі в Індонезії відбулася дводенна зустріч міністрів закордонних справ "Групи двадцяти". Росія також брала участь у зустрічі, але деякі світові лідери, зокрема країн Великої сімки ігнорували представника РФ. Вони не прийшли на вечерю зі всіма міністрами країн-членів G20 через присутність Сергія Лаврова.

Читайте також

Енергетичний "Рамштайн", російські "Кинджали" в Білорусі, у Києві світла може не бути тижнями. 252 день війни. Онлайн

МЗС України закликає відкликати запрошення Путіна на саміт G20

На початок