Індонезія зголосилася організувати зустріч Зеленського і Путіна на саміті G20

Індонезія зголосилася організувати зустріч Зеленського і Путіна на саміті G20

Індонезія зголосилася організувати зустріч Зеленського і Путіна на саміті G20
. Фото: AP

Індонезія готова організувати зустріч президента України Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна під час саміту G20. Про це в інтерв'ю РИА "Новости" заявив посол Індонезії в РФ Хосе Таварес.

За його словами, майданчик саміту Двадцятки став би прекрасною можливістю для переговорів.

"Майданчик є. Якби вони використали його, це було б відмінно, і Індонезія готова посприяти в цьому питанні", — сказав він.

Водночас дипломат наголосив, що Індонезія підтримує зусилля Туреччини щодо українсько-російських переговорів.

28 лютого, 3 березня, 7 березня, 14–16 березня, 21 березня та 29 березня було проведено шість раундів українсько-російських переговорів. На останньому раунді переговорів 29 березня українська сторона офіційно представила свої пропозиції щодо нової системи гарантій безпеки для України.

Після того Київ і Москва говорили, що продовжують переговори щодо мирного врегулювання конфлікту по відеозв'язку на рівні експертних груп. При цьому російська сторона публічно висловлювала сумнів у дієвості переговорного процесу.

У травні стало відомо, що Італія, Угорщина та Кіпр підтримали ідею закликати Україну і Росію до припинення вогню й проведення мирних переговорів.

17 травня радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив, що перемовини щодо мирного врегулювання військового конфлікту між Україною та Росією тимчасово припинились. В Міністерстві закордонних справ Росії заявили при цьому, що "Україна вийшла фактично з переговорного процесу".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори з Росією можливі лише в тому випадку, якщо російські війська залишать незаконно окуповану територію України.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

"Не лише Туреччина повинна спілкуватись з Росією". Макрон хоче продовжити діалог з Путіним

На початок