Путін планує особисто взяти участь у саміті G20 на Балі — президент Індонезії

Путін планує особисто взяти участь у саміті G20 на Балі — президент Індонезії

Путін планує особисто взяти участь у саміті G20 на Балі — президент Індонезії
. Президент РФ Володимир Путін. Фото: АР

Президент РФ Володимир Путін збирається особисто взяти участь у саміті країн “Великої двадцятки” 15-16 листопада на індонезійському острові Балі. Про це президент Індонезії Джоко Відодо розповів в інтерв'ю Bloomberg.

За словами Відодо, Путін особисто повідомив про бажання приїхати на саміт. На Балі, за словами президента Індонезії, також має намір приїхати і голова КНР Сі Цзіньпін.

Як зазначає Bloomberg, речник Кремля відмовився від коментарів. Але інший чиновник, знайомий із ситуацією, підтвердив, що Путін наразі планує відвідати зустріч особисто.

За даними видання, Путін і Відодо обговорили підготовку до саміту G-20 на Балі під час телефонної розмови в четвер, 18 серпня, йдеться в заяві Кремля. У ній не згадується, чи візьме російський лідер участь у саміті.

Таким чином саміт G20 може стати першим після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну заходом за участю лідерів західних країн, на якому буде присутній президент РФ.

Також на на саміт запрошено президента України Володимира Зеленського.

Що відомо

  • Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк не виключив того, що президент України Володимир Зеленський може особисто відвідати саміт "Великої двадцятки", який пройде восени в Індонезії.
  • 7 липня на острові Балі в Індонезії відбулася дводенна зустріч міністрів закордонних справ "Групи двадцяти". Росія також брала участь у зустрічі, але деякі світові лідери, зокрема країн Великої сімки ігнорували представника РФ. Вони не прийшли на вечерю зі всіма міністрами країн-членів G20 через присутність Сергія Лаврова.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 177. Текстовий онлайн

На початок