У Кропивницькому попрощалися з кулеметником та стрільцем загиблими у війні з РФ

У Кропивницькому попрощалися з кулеметником та стрільцем загиблими у війні з РФ

У Кропивницькому попрощалися з кулеметником та стрільцем загиблими у війні з РФ
Олександр Цаприка (ліворуч) та Сергій Капінус (праворуч). Колаж: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому попрощалися з кулеметником Сергієм Капінусом та старшим стрільцем Олександром Цаприкою, загиблими у війні з РФ. Вшанувати пам'ять сзагиблих прийшли рідні, друзі, бойові побратими, посестри та інші кропивничани. Якими вони були, Суспільному розповіли їхні колеги та рідні.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну 46-річний Сергій Капінус працював вантажником на ринку. На початку серпня чоловіка мобілізували, розповіла знайома Сергія Світлана Глазиріна: "Коли йому вручили повістку, він сказав: "Хто піде, як не я? Все буде добре, прийду з перемогою і в нас все буде добре". Плани великі будував для своєї сім'ї".

Сергій Капінус був поранений, після одужання повернувся на фронт. Загинув 27 жовтня біля селища Невельське Донецької області, сказав колега бійця Сергій Денисенко: "До них в окоп влучив снаряд. Дехто з хлопців загинув, а в нього було поранення плеча. Його направили в госпіталь на лікування. Звідти він знов відправився у свою військову частину, на передову, на нуль. Служив у кулеметному відділенні".

У Кропивницькому попрощалися з кулеметником та стрільцем загиблими у війні з РФ
Суспільне Кропивницький

Олександр Цаприка народився у Кропивницькому. Після закінчення школи навчався в училищі, працював слюсарем на заводі, сказала сестра захисника Єлизавета Шевченко: "Він любив військову справу. Після армії мама його бачила тільки військовим. Але його не взяли через проблеми зі здоров’ям. Та цього разу пішов. Коли почалася повномасштабна війна, йому прийшла повістка, і він вирішив піти, хоча міг і залишитись. Сказав: як це так, що інші обороняють, а він ні".

Загинув 28-річний старший стрілець 28 жовтня біля села Дудчани Херсонської області.

Поховали бійців на Алеї слави Далекосхідного кладовища у Кропивницькому.

Читайте також

  • "Все, що відбувається навколо, залишає відбиток в серці",– 19-річна фельдшерка батальйону з Кропивницького.
  • Вважав, що робить для країни замало. Вчитель з Кропивницького змінив роботу в школі на зброю та життя в окопах.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок