Польова ветеринарна медицина. Лікар-ветеринар з Вільнянська безплатно лікує тварин на прохання військових

Польова ветеринарна медицина. Лікар-ветеринар з Вільнянська безплатно лікує тварин на прохання військових

Польова ветеринарна медицина. Лікар-ветеринар з Вільнянська безплатно лікує тварин на прохання військових
. Лікар-ветеринар із Вільнянська безплатно лікує тварин на прохання військових. Фото з архіву Олександра Супруненка

Вільнянський ветеринар Олександр Супруненко від початку повномасштабної війни Росії проти України безоплатно лікує тварин на прохання військовослужбовців. Надає допомогу стаціонарно і виїжджає на передову.

З лікарем-ветеринаром поспілкувались кореспонденти Суспільного Запоріжжя.

Олександр Супруненко лікує тварин вже понад 15 років. Розповідає: з початком повномасштабної війни з’явилося багато покинутих чотирилапих.

“У перші тижні війни на тварин взагалі ніхто не звертав уваги. Була тільки одна велика проблема, випускали люди на двір, навіть, своїх породних тварин і тікали від біди. І першим завданням, що я робив, це збирав цих тварин і дарував людям тим, хто залишився в місті, в селах”, — розповідає Олександр.

ветеринар
Олександр Супруненко з пацієнтом. Фото з архіву Олександра Супруненка

Був період, коли Олександр працював майже цілодобово, бо багато ветеринарів виїхали, клініки не працювали, а тварин, які потребували допомоги, менше не ставало. Приїжджали на консультації, огляд та лікування з різних населених пунктів.

Також вже восьмий місяць поспіль вільнянський ветеринар безоплатно допомагає й військовим з тваринами, приймає їх не лише в себе стаціонарно, а й виїжджає на позиції.

ветеринар
Фото з архіву Олександра Супруненка

“Деколи хлопці не можуть виїхати, вони знаходяться у своїх місцях дислокацій. Там, де більш-менш безпечніше, я виїжджаю до них, проводжу маніпуляції, лікую в полі. Тобто така собі польова ветеринарна медицина. Вони допомагають, вони нічого не бояться. Ми разом ставимо крапельниці, разом лікуємо. Допомагають їхні лікарі, фельдшери, санітари ті, що лікують самих військових, бо деколи приїжджаєш на місце до тварини і якогось немає препарату, то я знаю замінники людських препаратів, які допоможуть тварині та в аптечці завжди це є”.

ветеринар
Фото з архіву Олександра Супруненка

“Котів не менше ніж собак. До мене приїжджали й з декоративними кроликами, і морськими свинками, приїжджали з хом’яками, їжаками, черепахами. Все, що покинули люди — вони підбирали. Я виїжджав до кіз, до свиней, туди, на першу лінію, де люди покинули, але також там тварини хворіли”.

Олександр каже: за час повномасштабної війни зрозумів, що його допомога дуже необхідна, і він саме там, де має бути.

Читайте також

"Я просто дарую йому свою любов". Як українські захисники на Запоріжжі дбають про чотирилапих друзів

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок