Як залишитися щасливим у шлюбі під час карантинних обмежень

Як залишитися щасливим у шлюбі під час карантинних обмежень

Як залишитися щасливим у шлюбі під час карантинних обмежень
.

Чимало сімейних пар зіштовхнулися з новими випробуваннями під час карантинних обмежень. Причиною стали невирішені проблеми, на які люди не звертали увагу до пандемії, та кореспонденти Суспільного розшукали щасливі сім'ї, які не лише пережили ізоляцію без конфліктів, а й зблизилися.

Не боятися говорити, мати власний простір та шукати компромісу. Такі поради закоханим у період карантину дає практична психологиня Сабіна Раджабова. Сімейні стосунки у пар, які до пандемії, мали психологічні труднощі, зіштовхнулися з новими випробуваннями. На думку фахівчині, причиною стали невирішені проблеми, на які люди не звертали увагу до пандемії.

Як черкаські пари переживають карантин

Подружжя Сергія та Дар’ї під час карантину працюють вдома: жінка протягом дня займається англійською з учнями, вона навчає мови школярів та студентів, чоловік – пише наукову роботу та іноді виїжджає з дому на роботу. За словами Сергія Шамари, протягом дня обоє повністю зайняті роботою. Чоловік вважає, що за характером він неконфліктни. Вони одружені з Дар’єю десять місяців, тому майже не сваряться. Чоловік щодня намагається хвалити дружину і радить для щасливих сімейних стосунків, шукати у партнерові позитивні риси характеру, а не недоліки.

Як черкаські пари переживають карантин

Пара черкасців Олена Нечитайло та Віталій Новаковський разом живуть чотири місяці. Зараз Олена працює з дому, Віталій щодня ходить на тренування. Дівчина розповіла, що під час карантину у них з’я вилося більше часу одне для одного, тому що до введення карантину хлопець значну кількість часу проводив на змаганнях.

Практична психологиня Сабіна Раджабова відзначила, що під час перебування вдома тривалий час, пари починають звертати більшу увагу на недоліки одне одного. Та карантин не триватиме вічно і для кожної пари найголовніше у таких умовах зберегти стосунки. На її думку, обоє партнерів можуть переживати негативні емоції, пов’язані із введенням карантину та стресувати від цього.

Психологиня радить парам, які почали більше сваритися у період карантину, більше спілкуватися одне з одним та проговорювати будь-які ситуації без докорів та образ. Важливо мати місце, де чоловік або дружина можуть кілька годин відпочити одне від одного та відволіктися. Психологиня наголосила, що потрібно не соромитися висловлювати власне бачення та шукати компроміси.

Авторка Ірина Філенко

На початок