Жителі Дніпропетровщини придбали понад 35 тисяч кубометрів дров: які ціни на деревину

Жителі Дніпропетровщини придбали понад 35 тисяч кубометрів дров: які ціни на деревину

Жителі Дніпропетровщини придбали понад 35 тисяч кубометрів дров: які ціни на деревину
Світлина ілюстративна. Фото: Pixabay

Жителі Дніпропетровщини запасаються дровами до опалювального сезону. Представник обласного лісгоспу розповів Суспільному: цьогоріч попит на деревину значно виріс.

Ціни на дрова у 2022 році майже не змінилися, зазначають у обласному лісгоспі. Купувати пропонують колоту та не колоту деревину.

Не колоті дрова обійдуться щонайменше у 550 гривень, тоді як найвища ціна складає трохи понад 800 гривень за кубічний метр. А от за кубічний метр колотої деревини просять понад 2,5 тисячі гривень.

Попит є на обидва типи дров, розповідає представник лісгоспу Валерій Величко.

"На складах практично не затримуються дрова, бо дуже великі черги в лісгоспах, лісництвах з бажаючих отримати дрова, тому зараз фактично заготовлюється і зараз же і реалізується", – каже він.

Нині в області продали більше ніж 35 тисяч кубометрів дров. До кінця року, зазначає Валерій Величко, хочуть продати щонайменше ще 10 тисяч. Заготовляти деревину розпочали ще на початку року.

"У зв’язку з тим, що наша область не є лісоресурною, дрова до опалювального сезону готуються майже протягом всього року. Придбати дрова може кожен. Як і раніше це можна зробити в лісогосподарських підприємствах, а також в лісництвах", – розповіла представниця департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної військадміністрації Дар'я Черниш.

Також цьогоріч дрова можна придбати онлайн – у державному магазині ДроваЄ. На продаж деревини діють обмеження – одна людина на рік може придбати не більше 15 кубів паливних дров.

Авторка – Катерина Нічик

Що відомо

  • Жителі Дніпропетровщини можуть замовити та придбати дрова у державному онлайн-магазині "ДроваЄ". Аби скористатися послугами, слід авторизуватися через банківську систему або з допомогою електронного цифрового підпису. Після авторизації необхідно вказати адресу замовлення. Система автоматично підтягне пропозиції від найближче розташованих лісгоспів.

Читайте також

Опалювальний сезон у Жовтих Водах на Дніпропетровщині розпочнуть з 1 листопада

Чому не можна встановлювати "буржуйки" у квартирах і яка альтернатива. Відповідає голова Асоціації енергоаудиторів

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок