Майже дві тисячі жителів Дніпропетровщини затримали від початку повномасштабної війни за підозрою в пособництві РФ

Майже дві тисячі жителів Дніпропетровщини затримали від початку повномасштабної війни за підозрою в пособництві РФ

Від початку повномасштабної війни на Дніпропетровщині затримали 1879 людей, яких підозрювали у пособництві РФ. Про це під час брифінгу заявив заступник начальника поліції Дніпропетровщини Володимир Богоніс.

За його словами, серед підозрюваних – 406 жителів Дніпра.

"Це не означає, що ті всі люди точно співпрацювали. Це ті люди, які, на нашу думку, викликали певні підозри, як такі, що планують чи вже передають інформацію", – зазначив представник поліції.

Також Володимир Богоніс заявив, що часто люди випадково допомагають російським військам, коли відсилають інформацію про влучання чи роботу сил протиповітряної допомоги друзям або знайомим.

"Служби РФ мають доступ до деяких месенджерів. Однокласники та Вконтакті – під контролем РФ. Тож, навіть не маючи намірів передавати інформацію, ви можете "злити" критичну інформацію", – пояснив він.

Також у поліції закликають надавати інформацію про підозрілих людей, які фотографують, запитують про час роботи державних установ чи критичної інфраструктури або ж є прихильниками дій російської армії. Повідомити про них можна через спеціальний чат-бот.

Що відомо

  • 20 червня на Дніпропетровщині запрацював офіційний чат-бот для боротьби зі зрадниками України. Інформацію про прихильників «русского мира», які активно демонструють свою позицію у соцмережах та у публічному просторі, можна повідомляти у телеграмі @Krim_dnp_bot.
  • Після надходження повідомлення аналітики управління кримінального аналізу перевіряють інформацію та передають оперативним підрозділам для відпрацювання.

Читайте також

Три тисячі доларів США за довідку для виїзду з країни. Дніпрянина підозрюють у незаконному переправленні людей за кордон

У Дніпрі викрили ймовірного коригувальника ракетних ударів з оточення екснардепа Киви

Чекали на прихід російських військових. На Дніпропетровщині викрили трьох ймовірних колаборантів

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок