Нідерланди нададуть Україні 500 млн євро на військове обладнання

Нідерланди нададуть Україні 500 млн євро на військове обладнання

Нідерланди нададуть Україні 500 млн євро на військове обладнання
. Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, фото: AP

Нідерланди вже вшосте нададуть фінансову допомогу Україні: 500 мільйонів євро будуть виділені для підтримки зруйнованого військового обладнання. Гроші надійдуть від Європейського фонду миру в межах розширеної допомоги від ЄС.

Про це повідомляється на офіційному сайті міністерства оборони країни.

За словами міністерки оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен, відомство наразі розробляє варіанти, яким чином країна може зробити свій внесок у посилення обороноздатності України.

Окрім фінансової допомоги, Нідерланди можуть включити до місії ЄС навчання військових у галузі розмінування або запропонувати інші тренінги.

"Постачання зброї та боєприпасів виправдовує себе, так само як навчання українських військових, щоб вони могли оптимально використовувати та підтримувати свою зброю. Ми бачимо, що Україна виграє від усього цього прогресу у військовій сфері", — додала Оллонгрен.

Що відомо

  • 17 жовтня стало відомо, що Європейський Союз ухвалив рішення збільшити суму військової допомоги для України до суми 3,1 мільярда євро на тлі російських атак на Київ та інші українські міста. Також розширення допомоги передбачає підготовку 15 тисяч українських військових.
  • 20 вересня Рада Європейського союзу офіційно ухвалила рішення терміново надати Україні додаткову макрофінансову допомогу (МФД) у розмірі 5 мільярдів євро.
  • 13 вересня голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель повідомив, що "вже незабаром" Україна зможе отримати вісім мільярдів євро з запропонованого дев'ятимільярдного пакету допомоги від ЄС.
  • На початку серпня Європейський Союз спрямував Україні 1 млрд євро виняткової макрофінансової допомоги. Перший транш у 500 млн євро був зарахований на рахунок НБУ 1 серпня.

Читайте також

Парламент Нідерландів підтримав трибунал для Путіна

У Нідерландах затримали чоловіка за підозрою у постачанні чипів у РФ в обхід санкцій

На початок