Добровільно допомагали росіянам. СБУ Кіровоградщини підозрює в колабораціонізмі трьох жителів Херсонщини

Добровільно допомагали росіянам. СБУ Кіровоградщини підозрює в колабораціонізмі трьох жителів Херсонщини

Добровільно допомагали росіянам. СБУ Кіровоградщини підозрює в колабораціонізмі трьох жителів Херсонщини
. Фото: СБУ

Працівники управління Служби безпеки України у Кіровоградській області знайшли двох колаборантів та зрадника на тимчасово окупованій території Херсонщини. Про це Суспільному розповіла речниця Служби в регіоні Юлія Ткач. Усім трьом повідомили про підозру.

За даними речниці, про підозру в колабораціонізмі повідомили директорці Новокаховського коледжу, призначеній на посаду окупаційною владою Херсонської області. Жінка впроваджувала російські стандарти освіти у Новокаховському фаховому коледжі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

За тією ж статтею підозрюють українця, який погодився на запропоновану окупаційними військами посаду голови Музиківської військово-цивільної адміністрації Херсонщини. Нині, за інформацією Юлії Ткач, він допомагає російським військам впроваджувати окупаційний режим на захоплених територіях.

Директора Голопристанського лісомисливського господарства підозрюють у державній зраді. За даними слідчих, після початку повномасштабної збройної агресії Росії проти України посадовець добровільно перейшов на бік ворога і погодився очолити лісомисливське господарство. Чоловік постачав лісову продукцію для облаштування фортифікаційних спорудОборонні споруди (окопи, траншеї, сховища) для успішного ведення бою і захисту від дій ворога., отримував гроші від окупаційної влади на реалізацію "соціальних" проєктів для місцевого населення.

Усім трьом загрожує до 15 років позбавлення волі, сказала Юлія Ткач.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок