У Херсоні 28-29 квітня відбудеться дезінфекція водопровідних мереж в умовах карантину

У Херсоні 28-29 квітня відбудеться дезінфекція водопровідних мереж в умовах карантину

У Херсоні 28-29 квітня відбудеться дезінфекція водопровідних мереж в умовах карантину
. Суспільне Херсон

Відповідно до розпорядження міського голови від 25.02.2020 №38р з 00:00 28 квітня до 12:00 29 квітня 2020 року буде проводитись щорічна планова дезінфекція водопровідних мереж міста Херсона (окрім мікрорайону “Корабел”). У цей проміжок часу вода в міській водопровідній мережі буде відсутня або подаватись з високим вмістом реагенту. Користуватись водою з водопроводу в цей період забороняється.

Херсонка Олена Свиридченко мешкає разом із сином, який має інвалідність, та батьками пенсіонерами. Воду жінка перед дезінфекцією водопровідних мереж, набирає заздалегідь. Та розказує скільки води витрачалося зазвичай, і скільки тепер, враховуючи карантин.

"Я буду запасати води. Будемо робити це цілий день, аби вистачило її. Ну а в разі чого будемо купувати її. Це вже така справа. Тому що карантин і дезинфекція в нас частіше іде. 9 -10 кубів, як карантин настав, то водою користуємося частіше, частіше руки миємо, прання, пємо більше води. Тож зараз виходить десь 13 – 14 кубів", - розповіла Олена Свиридченко.

«Я розумію що потрібно, втім в карантин це зовсім не зручно» - додає жінка. Чому ж була необхідність проводити дезінфекцією водопровідних мереж у цей час, Суспільне поцікавилось у директора Херсонського міського водоканалу Михайла Чемериса.

"По-перше, дата, точніше місяць проведення дезінфекції визначений багаторічним досвідом експлуатації водопровідних мереж. Квітень – це місяць, коли ми повинні виконати цю роботу тому, що з настанням теплої пори року іде швидкий розвиток бактерій. Якщо не зробити це у квітні, а зробити пізніше, то ми можемо отримати бактеріологічне забруднення води. А це і кишково-шлункові розлади, гепатити А і інші бактеріологічні хвороби, які можуть передаватися водним шляхом. Тому квітень – це крайній місяць і зволікати з цим - це уже ми можемо отримати ситцацію неконтрольовану і коронавірус для нас видасться дитячою забавкою", - розказав Суспільному директор Херсонського міського водоканалу Михайло Чемерис.

"28 квітня води в мережах не буде. Якщо і буде подаватися на якийсь час, то вона буде подаватись з вискоким вмісто дезінфікуючого розчину. Користуватися водою вже можна починаючи з 29-го при появі води. Ми рано 29-го почнемо відновлювати гідравлічний режим наших мереж і плануємо на 12 годину вийти вже в штатний режим у звичайний звичний графік подачі води", - додав директор Херсонського міського водоканалу.

Олена Свиридченко розказала, що в умовах карантину, води запасатиме більше, адже вода знадобиться не тільки для потреб родини, але й для того, щоб дизинфікувати підїзди.

Еріка Авдєєва, Аліна Олефір, Володимир Чепинога, Григорій Шматко.

На початок