Опалювальний сезон у прифронтовому Запорізькому районі: про готовність до зими розповів голова РВА

Опалювальний сезон у прифронтовому Запорізькому районі: про готовність до зими розповів голова РВА

Опалювальний сезон у прифронтовому Запорізькому районі: про готовність до зими розповів голова РВА
. Фото: соцмережі

У Запорізькому районі, до складу якого входять 17 територіальних громад, відпрацьовують всі варіанти на випадок загострення ситуації, наприклад, якщо зникне електро-, водо-, газопостачання.

Про це Суспільному розповів Олега Буряка, начальник Запорізької районної військової адміністрації.

За його словами, в районі готуються до опалювального сезону, зокрема підготовлено 201 котельню — це 97% від запланованого, забезпечений запас вугілля на 76%. Окрім цього, планують організувати пункти обігріву, на випадок відсутності тепла в домівках, або руйнації житла окупантами.

"Організація пунктів обігріву буде розділятися на дві частини: сільська місцевість, і там територіальні громади, які створюють пункти обігріву на базі шкіл, дитсадків, будинків культури. Разом з цим мають працювати бомбосховища, аби люди мали, де сховатися на випадок обстрілу і руйнацій. Тому там мають бути обладнання альтернативні джерела опалення, вони будуть укомплектовані генераторами та пальним, бензином чи дизпаливом", — каже Буряк.

Також працюють над створенням альтернативних котелень, які зможуть працювати на брикетах, дровах, вугілля і навіть смітті.

За словами голови районної адміністрації, формується запас їжі, питної води, і кімнати надання медичної допомоги, де будуть всі необхідні для першої допомоги ліки:

"Плануємо в Запорізькому районі створити таких пунктів стільки, аби вони змогли прийняти близько 9 тисяч осіб. Але це по району. По самому місту Запоріжжю, окремо будемо створювати, бо в Запоріжжі дуже багато людей, які проживають саме в багатоповерхівках, і тут це питання складніше вирішувати. Запоріжжя буде поділене на сектори, де будуть пункти обігріву і бомбосховища також, таким чином, аби організувати, так би мовити, хаб, де ми зможемо приймати людей, в яких зруйновані будинки, або які взагалі не мають опалення", — каже він.

На випадок надзвичайних ситуацій розроблений план евакуації, зокрема підготовлений транспорт з пальним, харчові продукти та тимчасове житло для людей, яких будуть евакуйовувати:

"Також нині декілька громад Запорізького району, завдяки волонтерам, Комишуваська, Новоолександрівська забезпечені автівками швидкої допомоги, аби на випадок, коли травмованих внаслідок обстрілів неможливо забрати з населеного пункту, то аби місцеві могли самі сісти за кермо і виїхати з травмованими", — каже Буряк.

Читайте також: Збирають сухе гілля, хмиз та роблять запаси їжі. Як на Запоріжжі у прифронтових селах готуються до зими

У прифронтовій Таврійській громаді на Запоріжжі готуються до зими: планують закупити паливо та зробили пункт обігріву

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок