Україна завоювала другу ліцензію на Олімпіаду-2024: як це сталося

Україна завоювала другу ліцензію на Олімпіаду-2024: як це сталося

Україна завоювала другу ліцензію на Олімпіаду-2024: як це сталося
. НОК України

І другу в стрільбі.

Україна здобула другу ліцензію на Олімпійські ігри-2024, другу в стрільбі. Сталося це за підсумками чоловічих змагань у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів на чемпіонаті світу.

На світовій першості-2022 розігрувалися перші олімпійські ліцензії саме у цій дисципліні - її мали здобути топ-4 найкращі атлети у фіналі. Однак було обмеження: не більше однієї ліцензії на одну країну.

Читайте також: Україна здобула першу ліцензію на Олімпійські ігри-2024: як це сталося

Україну у цій дисципліні на чемпіонаті світу була представляли трьи атлети - 24-річний Павло Коростильов, 39-річний Олег Омельчук та 32-річний Віктор Банкін. За підсумками кваліфікації, де усі спортсмени провели шість серій по 10 пострілів у кожній, до вісімки найкращих та до фіналу потрапили два українці - Коростильов та Банкін.

Загалом до фіналу відібралися атлети з п'яти країн: одразу три стрільці з Китаю, два - з України, та по одному з Пакистану, Республіки Кореї та Індії.

Як пройшла стрільба у фіналі

Згідно з форматом змагань усі вісім фіналістів проводили три серії по п'ять пострілів, після чого два найгірші за сумою балів - вилітали.

  • Перша серія: Коростильов - 4, Банкін - 5
  • Другий серія: Коростильов - 2, Банкін - 4
  • Третя серія: Коростильов - 2, Банкін - 7 (виліт). У третій серії вилетіли представник Індії та українець Банкін.
  • Четверта серія: Коростильов - 4. У четвертій серії вилетіли один представник Китаю та Пакистану.
  • П'ята серія: Коростильов - 3. У п'ятій серії вилетіли представник України та Республіки Кореї.
  • Шоста серія: "золото" розіграли два стрільці з Китаю.

За підсумками фіналу Павло Коростильов завоював "бронзу", він поступився двом стрільцям з Китаю. Для нього це перша медаль дорослого чемпіонату світу у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

Також результат Коростильова означає, що він завоював для України олімпійську ліцензію на Париж-2024.

  • Хто здобув олімпійські ліцензії: Китай, Україна, Республіка Корея, Пакистан

З країн-фіналістів у цій дисципліні на чемпіонаті світу без ліцензії лише Індія, чий представник вибув з боротьби з восьмим результатом.

Хто такий Павло Коростильов

  • 24-річний стрілець, представляє Львівщину. Двічі змагався на Олімпійських іграх, уперше виграв медаль дорослого чемпіонату світу.
  • Виступи Коростильова на Олімпіадах: стрільба з пневматичного пістолета з 10 метрів - 35-е місце (Ріо-2016) та 4-е місце (Токіо-2020), стрільба з пневматичного пістолета з 25 метрів - 16-е місце (Ріо-2016) та 9-е місце (Токіо-2020).

Що відомо про ліцензії України на Олімпіаду-2024

На початок