У Херсоні військові РФ розстріляли диригента обласної філармонії – прокуратура відкрила провадження

У Херсоні військові РФ розстріляли диригента обласної філармонії – прокуратура відкрила провадження

У Херсоні військові РФ розстріляли диригента обласної філармонії – прокуратура відкрила провадження
. Фото: Music Review Ukraine/Facebook

У Херсоні військові РФ розстріляли диригента обласної філармонії. Херсонська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом воєнного злочину, поєднаному з умисним вбивством. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

"Представники країни-агресора розстріляли у власній оселі в місті Херсоні диригента оркестру обласної філармонії через те, що він відмовився з ними співпрацювати", - повідомляє пресслужба прокуратури.

За даними слідства, до цього окупанти погрозами намагалися схилити чоловіка до співпраці. Загиблий перестав виходити на зв'язок із близькими у вересні поточного року

Також правоохоронці повідомляють, що вживають всіх заходів для дослідження обставин кримінального правопорушення. Досудове розслідування ведуть слідчі управління СБУ у Херсонській області.

Що відомо

Про розстріл музиканта на особистій сторінці у Facebook написав його товариш та колега Терентій Шевченко. У коментарі Суспільному музикант повідомив, що це сталось у вересні, розстріляли Юрія Кертапенка через двері його квартири, бо відмовився відчинити.

На сторінці диригента у Facebook, його колеги залишають коментарі.

"Не можу вгамувати свій шок. За непідтвердженою інформацією, у Херсоні було вбито диригента Yuriy Kerpatenko. Вбито у власній квартирі. Нібито за відмову відчинити двері, співпрацювати з окупантами. Уявіть?..

Я знала Юрія спочатку як диригента Херсонський театр імені Миколи Куліша. Я мрію, щоб ця новина виявилась фейком. Щоб завтра Юрій написав у себе на сторінці — "Що за маячня, я тут, живий!", - написала музикантка Діана Янушкевич.

Ганна Козаченко розповіла, що ще за рік до вторгнення Росії в Україну, Юрій припускав, що таке може статися.

"Юрія розстріляли в Херсоні, в його будинку тільки за те, що він мав позицію, не боявся її висловлювати і не погодився на жодні колаборації з окупантами. Знав, напророчив", - написала Ганна.

Звіру непотрібна причина, щоб вбити, каже Валерія Сігова.

"В Херсоні вбито музиканта і диригента Юрія Керпатенко. Причини немає і бути не може. Але чи потрібна звіру причина? Єдине питання до тих, хто, звісно, його не прочитає і відповіді на яке я не отримаю, в мене до "власників новеньких російських паспортів" у моєму місті: чи затишно вам?", - пише жінка.

Дар'я Псєхо розповіла, як у час туги їй допомогла музика у виконанні "Гілеї" під керівництвом Юрія Кертапенка.

"Коли померла моя мама, після поховання я не пішла поминати з родичами, а пішла на концерт оркестру "Гілея" в музучилищі, яким керував Ти, бо моя мама була музикантом і зрозуміла б мене... Юра, дякую Тобі за той концерт!! Він мене врятував".

Читайте також:

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок