Коригували ракетні удари по Києву. СБУ викрила групу агентів РФ

Коригували ракетні удари по Києву. СБУ викрила групу агентів РФ

Коригували ракетні удари по Києву. СБУ викрила групу агентів РФ
. Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила групу російських агентів. Вони збирали інформацію про критичну інфраструктуру, цивільні та військові об'єкти у Києві і передавали координати армії РФ для ракетних обстрілів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, група складалася з 56-річного киянина, який з 2017 року проживає у тимчасово окупованому Криму і був завербований спецслужбами Росії, та жінки, яка виконувала завдання у Києві.

"Зрадник отримував завдання від працівника ФСБ РФ та передавав своїй агентці у столицю. Остання мала збирати дані для коригування ударів по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах надавати інформацію про пересування українських військ, розташування блокпостів на території Києва та Київської області", — йдеться у повідомленні.

В СБУ поінформували, що жінку затримали раніше, нині вона перебуває під вартою і постане перед судом.

Коригували ракетні удари по Києву. СБУ викрила групу агентів РФ
Фото: СБУ

Також встановлено особу чоловіка та зібрано доказову базу щодо його співпраці зі спецслужбами РФ.

Йому повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує строк до п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Що відомо

  • У Києві СБУ викрила російську агентурну групу, до якої входили четверо киян. Вони збирали інформацію про розташування об’єктів Сил оборони та критичної інфраструктури, зокрема, координати ТЕЦ столичного регіону для зриву опалювального сезону
  • У Дніпрі викрили місцевого жителя, який підозрюється у передачі даних представникам РФ для коригування ракетних ударів. Він з серпня до вересня 2022 року фіксував та передавав інформацію щодо кількості, місць дислокації та переміщення підрозділів, військової техніки Збройних сил України, розміщення блокпостів, об’єктів критичної та цивільної інфраструктури на території області.
  • В Одесі затримали місцевого чоловіка, який мав розвідувати координати розміщення ЗСУ для ракетних ударів, а також фотографував переміщення військових й передав інформацію російським спецслужбам.

Читайте також

На Київщині чутно звуки вибухів. Які причини

Київ надасть 235 млн гривень на відбудову громад області, що постраждали від російської агресії

На початок