Серед звільнених з російського полону українських військових є бійці 26 бригади з Житомирщини

Серед звільнених з російського полону українських військових є бійці 26 бригади з Житомирщини

Серед звільнених з російського полону українських військових є бійці 26 бригади з Житомирщини
. Звільнені з російського полону українські військові. Україна, 11 жовтня 2022 року. Фото: Telegram Андрія Єрмака

11 жовтня Україна повернула з російського полону 32-х своїх військових, серед яких є бійці 26 артилерійської бригади з Житомирщини. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Вдалося повернути додому трьох офіцерів, 28 солдатів та одного матроса.

"Звільнені з полону оборонці, зокрема, з 72, 24 та 58 окремих механізованих бригад, 26 окремої артилерійської бригади, 36 окремої бригади морської піхоти, 10 окремої гірсько-штурмової бригади, 109 окремого гірсько-штурмового батальйону. Наймолодшому зі звільнених воїнів – 22 роки, найстаршому – 51 рік. Підготовка до наступних обмінів триває. Україна робить усе можливе, аби усіх захисників знайти та визволити з полону", – сказано у повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Що відомо

  • Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що 11 жовтня Україна змогла повернути з полону 32 своїх військовослужбовці, а також тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки, який останні два роки жив в Україні та працював дитячим тренером з футболу у клубі "Динамо" (Львів).
  • За словами Єрмака, звільнені з полону військові були у місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Декого вважали зниклими безвісти
  • 21 вересня Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя. З російського полону звільнили 215 українських військових, з яких 108 — бійці "Азову". Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії. В обмін на 200 українських захисників Україна передала Віктора Медведчука.

Читайте також

  • 21 вересня з полону повернули уродженця міста Малин Житомирської області, захисника "Азовсталі", пресофіцера та фотографа полку "Азов" Дмитра Козацького із позивним "Орест".
  • Дмитро "Орест" Козацький з Житомирщини зробив перший після повернення з полону пост в інстаграмі.
  • Мама звільненого з російського полону азовця Дмитра "Ореста" Козацького: на зустріч син приїхав з квітами.
  • "Не вірила, допоки його не обійняла", – мама звільненого з полону Дмитра "Ореста" Козацького з Житомирщини.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок