Асоціація родин захисників "Азовсталі" зустрілася з президентом ПАРЄ

Асоціація родин захисників "Азовсталі" зустрілася з президентом ПАРЄ

Асоціація родин захисників "Азовсталі" зустрілася з президентом ПАРЄ
. Асоціація родин захисників “Азовсталі” зустрілася з Президентом ПАРЄ Тіні Коксом, жовтень 2022 р. Фото: пресслужба Асоціації родин захисників "Азовсталі"

Представники Асоціації родин захисників “Азовсталі” під час робочої поїздки Асоціації родин захисників “Азовсталі” та полку “Азов” до Європи зустрілися з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Тіні Коксом та виступили перед політичними групами ПАРЄ. Про це інформує пресслужба Асоціації.

“Наразі наша делегація у складі сестри нещодавно звільненого з полону начальника штабу “Азову” Богдана Кротевича “Тавра” Сандри Кротевич, дружини полоненого захисника “Азовсталі” Лілії Ступіної та заступника командира “Азову” Сергія Цісарука “Мольфара” проводить зустрічі у французькому Страсбурзі”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час зустрічі з главою ПАРЄ обговорили питання, які хвилюють рідних військовополонених з “Азовсталі”. Йшлося про відсутність моніторингових місій в місцях утримання бійців, гарантованих Женевською конвенцією. Також говорили про варіанти якнайшвидшого повернення захисників “Азовсталі” додому.

Окрім цього, делегація запропонувала різні варіанти допомоги з боку Європи у питаннях обміну військовополоненими.

“Ми сподіваємося, що вони будуть прийняті високопосадовцями до уваги”, — зазначили в Асоціації родин захисників “Азовсталі”.

Що відомо

  • 21 вересня Україна повернула з російського полону частину захисників Маріуполя, зокрема військових "Азову". Обмін відбувся у Чернігівській області. Водночас частина звільнених військових зараз в Анкарі, Туреччина. Загалом з тоді російського полону звільнили 205 українських військових. Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії — вони повернулися за посередництва Саудівської Аравії.
  • 6 червня Володимир Зеленський заявив, що у російському полоні опинилися понад 2,5 тисячі українських бійців з "Азовсталі",  їхнім визволенням займається Головне управління розвідки Міноборони України.

Читайте також

"Місце моєї смерті і мого життя" — захисник Маріуполя опублікував фото з "Азовсталі" і закликав поширювати їх

"Ми розуміли, що можемо навіть не долетіти" — боєць "Азову" про те, як проривались у Маріуполь

"Пташка" з Тернопільщини вперше після полону зустрілася з друзями

Евакуйовані з "Азовсталі" оборонці повернулися у стрій і працюють на півдні — командир "Азову"

Росіяни хотіли завербувати полонених "азовців" — начальник штабу полку "Азов"

"Символ незламності". У Києві створили браслети з останньої партії металу з "Азовсталі"

На початок