У Рівному на підтримку ЗСУ збирають в'язані шкарпетки. За пару — брелок зі шматком ворожого безпілотника

У Рівному на підтримку ЗСУ збирають в'язані шкарпетки. За пару — брелок зі шматком ворожого безпілотника

У Рівному на підтримку ЗСУ збирають в'язані шкарпетки. За пару — брелок зі шматком ворожого безпілотника
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному стартував благодійний марафон Шкарпетки для перемоги. Про це Суспільному розповіла культорганізаторка Центру національно-патріотичного виховання, туризму, краєзнавства, кураторка проєкту Аміна Поліщук. У планах зібрати тисячу пар в’язаних або плетених шкарпеток для потреб військовослужбовців ЗСУ. За кожну пару видаватимуть брелок зі шматком ворожого безпілотника.

Збиратимуть шкарпетки для військових 104 та 14 бригад ЗСУ, а також інших підрозділів Сил оборони України, які їх потребуватимуть.

"Це наші локальні батальйони, рівненські і волинські, там багато наших знайомих служить. Зараз осінь, попереду зима, холодно, тож такі шкарпетки будуть не лише функціонально використовуватись, а й емоційно підтримуватимуть хлопців. Люди, виготовляючи їх, вкладатимуть любов і подяку нашим воїнам", — пояснює мету акції Аміна Поліщук.

У подарунок за кожну принесену пару шкарпеток учасники акції отримуватимуть пам'ятний сувенір.

"Це будуть брелоки зі шматочками збитого російського безпілотника Орлан, який нам подарували. Хочемо зробити певний енергетичний обмін", — розповідає Суспільному кураторка проєкту.

Читайте також: "Адідаси баби Валі": на Рівненщині 75-річна майстриня в'яже шкарпетки на фронт

До участі в благодійному марафоні запрошують учнівські колективи, вихованців гуртків закладів загальної середньої, позашкільної освіти та членів дитячих, молодіжних громадських організацій. Проте долучитись зможуть усі охочі, додає Аміна Поліщук.

Мета — зібрати тисячу пар власноруч зв'язаних або плетених шкарпеток.

"Ми розуміємо, що в сучасних реаліях далеко не всі вміють в'язати, тож допускаємо варіант, що люди зможуть десь купити такі шкарпетки, можливо, у когось знайомі такі роблять, тобто ми не контролюватимемо, чи вони зв'язані тією чи іншою людиною", — каже вона.

Триватиме акція до 6 грудня 2022 року. Якщо бажану кількість шкарпеток не дозбирають за цей період, ймовірно, продовжать терміни збору, додає культорганізаторка.

Нести шкарпетки можна у Інститут післядипломної освіти на вулиці Чорновола, 74, другий поверх. Усі деталі щодо благодійного марафону Шкарпетки для перемоги — за посиланням.

Читайте також

  • З аварійного дерева біля храму у Рівному майстер робить скульптуру воїна-захисника
  • Надзвичайні історії маленьких українців: у Рівному видали книгу дитячих спогадів про війну
  • Випускники вишу на Рівненщині оплатили навчання п'ятьом студенткам

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок