Винні українські спецслужби: Путін зробив заяву щодо вибуху на Кримському мосту

Винні українські спецслужби: Путін зробив заяву щодо вибуху на Кримському мосту

Винні українські спецслужби: Путін зробив заяву щодо вибуху на Кримському мосту
. Президент РФ Володимир Путін під час виступу на церемонії "приєднання" Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до РФ 30 вересня 2022 року в Москві, Росія. Фото: АР.

Президент Росії Володимир Путін вперше прокоментував вибух на Кримському мосту, звинувативши у причетності до інциденту українські спецслужби.

Як повідомляє "КоммерсантЪ" із посиланням на пресслужбу Кремля, Путін провів зустріч із головою Слідчого комітету Росії Олександром Бастрикіним. Під час неї президент РФ заявив, що автори, виконавці та замовники підриву Кримського мосту – спецслужби України.

"За його словами, теракт був спрямований на руйнування критично важливої цивільної інфраструктури Росії", — йдеться у повідомленні.

При цьому Бастрикін повідомив, що за фактом підриву мосту відкрито кримінальну справу за статтею про тероризм. Голова СКР також заявив, що російським правоохоронцям вже нібито вдалося встановити підозрюваних, які готували вибух на Кримському мосту.

"Ми порушили справу за частиною другою статті 205 "Тероризм", і це підтверджується даними початкового етапу розслідування. Допитано багато свідків, очевидців, розпочато та значною мірою завершено спеціальні експертні дослідження — це вибухотехнічна експертиза, генетична, криміналістична", — наводить видання слова російського чиновника.

Російська сторона стверджує, що організувати вибух допомогли громадяни інших держав.

"У підготовці теракту українським спецслужбам допомагали громадяни Росії та закордонних держав. Також встановлено маршрут руху вантажівки, що підірвалася на мосту: Болгарія, Грузія, Вірменія, Північна Осетія, Краснодарський край", — пише видання.

Що відомо

  • Вранці 8 жовтня на Кримському мосту через Керченську протоку, який з'єднує окупований Крим з Росією, сталася пожежа. Два автомобільні прольоти моста частково зруйновані. Причиною пожежі став підрив вантажного автомобіля, зазначили в Національному антитерористичному комітеті РФ. Це спричинило спалах семи паливних цистерн залізничного складу і подальше руйнування двох авто прольотів моста. У Слідчому комітеті РФ заявили, що внаслідок пожежі загинуло троє людей.
  • Президент РФ Володимир Путін доручив створити урядову комісію у зв'язку з "надзвичайною подією" на Кримському мосту.
  • У Криму після пожежі на мосту люди почали розкуповувати пальне і продукти.
  • В ОПУ вважають, що підрив і пожежа на Кримському мосту пов'язані із конфліктом між ФСБ Росії та російським Міністерством оборони та Генштабом.
  • Президент РФ Володимир Путін указом передав Федеральній службі безпеки РФ повноваження щодо захисту Кримського мосту.

Читайте також

Кримський міст частково зруйновано, сталась пожежа і вибух. Що відомо

Звільнення Лимана, обстріли Запоріжжя та іранські дрони в Білій Церкві. Тиждень війни у фото

Знеструмлена ЗАЕС, Кримський міст, підготовка до зими. 228-й день війни. Онлайн

На початок