В укритті Рівненської обласної лікарні провели благодійний квартирник

В укритті Рівненської обласної лікарні провели благодійний квартирник

В укритті Рівненської обласної лікарні провели благодійний квартирник
. Фото: Суспільне Рівне

В артгалереї художника Костянтина Качановського, яка діє в укритті обласної клінічної лікарні, 5 жовтня відбувся благодійний квартирник на підтримку ЗСУ. У галереї експонуються репліки картин Костянтина, на заході їх доповнили інтерактивним аудіогідом.

Костянтин Качановський каже, що в аудіогіді — коротка історія того, як створювалась кожна робота і що його надихнуло.

"Про що я думав в той момент, чи з ким співпрацював, тому що багато робіт — це є колаборація з різними закладами й людьми. І також можна прослухати мелодію, яка асоціюється з даною роботою, або яка надихала мене в той момент”, — пояснює він.

Читайте також: Від розпису храмів до муралів. Який шлях пройшов художник Костянтин Качановський з Рівного
В укритті Рівненської обласної лікарні провели благодійний квартирник
Фото: Суспільне Рівне

Організаторка квартирника Оксана Ігас додає, що ще під час облаштування галереї розуміли, що будуть робити благодійні заходи на підтримку ЗСУ:

“Ми час від часу проводимо такі творчі зустрічі з митцем, безпосередньо з Костею, оскільки він у нас відомий, талановитий, він на хвилі. От нещодавно він стадіон народного клубу Верес теж розмальовував, що нам потрібно створювати вже нову репліку муралу. А сьогодні в нас перша зустріч після відкриття у форматі сольного квартирника з відомим, талановитим актором і музикантом Давидом Стеблюком”.

В укритті Рівненської обласної лікарні провели благодійний квартирник
Фото: Суспільне Рівне

Давид Стеблюк — актор рівненського театру ляльок, а поза тим пише свої пісні. Від початку повномасштабного вторгнення Давид проводив декілька трансляцій на Facebook, де зібрав понад 12 тисяч гривень на потреби армії. Каже, що і раніше проводив благодійні виступи.

“Я з дитинства, скільки пам’ятаю себе, то співаю і пишу вже досить давно. Перша група моя, десь в 13 чи 14 років, яку ми створили в Березному. Грали щось там трохи, писали. Я співав колись на вулиці, за потреби. В Березному колись збирали для дівчинки, яка потрапила в аварію — її збила машина. Тобто благодійністю я стараюсь займатися”, — розповідає музикант.

Він каже, що ідея провести квартирник з’явилася ще торік.

“Ми з Оксаною якось працювали разом, їздили в Ладомирію — там був показ українського одягу, модельєри українські презентували. І ми перед тим, як зустрітися, порепетирували і якось заговорили про квартирник. І вона так рік висіла в повітрі, і тут така нагода. Оксана запропонувала, набрала мене і ми це залюбки це все зробили”, — додає Давид Стеблюк.

Під час квартирника організатори зібрали понад вісім тисяч гривень.

Читайте також

  • Краща режисура "Інтерляльки": рівненські театрали здобули перемогу на міжнародному фестивалі
  • Ліфт та операційна: сховище на 200 людей облаштовують в Рівненській дитячій обллікарні
  • Історія УПА на Рівненщині у віртуальній виставці: на сайті бібліотеки доступні матеріали з грифом "цілком таємно"

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок