На Запорізькій АЕС планують перезапустити один з шести енергоблоків — МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС планують перезапустити один з шести енергоблоків — МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС планують перезапустити один з шести енергоблоків — МАГАТЕ
. Запорізька АЕС 8 серпня 2022 року, фото: AP

На Запорізькій атомній станції планують перезапустити один із шести реакторів.

Про це йдеться у звіті МАГАТЕ від 5 жовтня.

"Сьогодні експерти МАГАТЕ на місці дізналися, що ЗАЕС планує перезапустити один із шести своїх реакторів, які зараз усі перебувають у режимі холодної зупинки. Керівництво українського оперативного персоналу поінформувало присутніх на ЗАЕС експертів МАГАТЕ, що ведеться підготовка до запуску 5 блоку на зниженій потужності для виробництва пари та тепла для потреб АЕС", — йдеться у звіті.

Українські спеціалісти на ЗАЕС зазначають, що потрібен деякий час для завершення всіх підготовчих робіт, зокрема тих, що стосуються необхідних систем і обладнання, перш ніж робота реактора може бути відновлена.

Раніше Суспільне повідомляло, що 5 жовтня Путін доручив передати у федеральну власність Запорізьку АЕС. Раніше росіяни створили компанію для управління ЗАЕС. В "Енергоатомі" назвали це рішення "нікчемним".

Що відомо

  • Останній діючий реактор ЗАЕС – блок № 6 – зупинили 11 вересня. Він забезпечував ЗАЕС електроенергією для охолодження та інших важливих функцій безпеки з 7 вересня, коли станція втратила всі зовнішні високовольтні джерела живлення. Після відновлення зовнішнього живлення станції роботу енергоблока зупинили.

Читайте також: Президент "Енергоатому" Петро Котін став виконувати обов'язки директора ЗАЕС

"Можуть писати що завгодно". В "Енергоатомі" прокоментували рішення Путіна про передачу ЗАЕС Росії

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок