Жодна мирна угода з РФ не повинна зобов’язувати Україну віддавати території — прем'єрка Британії

Жодна мирна угода з РФ не повинна зобов’язувати Україну віддавати території — прем'єрка Британії

Жодна мирна угода з РФ не повинна зобов’язувати Україну віддавати території — прем'єрка Британії
. Бірмінгем, Англія — 5 жовтня: прем'єр-міністерка Ліз Трасс виступає під час заключного дня конференції Консервативної партії. Фото: Getty Images

Прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс заявила про неможливість укладення Україною такої мирної угоди з Росією, яка буде "продавати українську землю".

Про це очільниця уряду Великої Британії заявила виступаючи на щорічній конференції правлячої Консервативної партії Великобританії в Бірмінгемі, повідомляє The Guardian.

Ліз Трасс заявила, що Україна переможе (у війні проти РФ, — ред) і що жодна мирна угода не повинна віддавати українську територію.

"Український народ бореться не тільки за свою безпеку, а й за всю нашу безпеку. Це боротьба за свободу і демократію в усьому світі. Незаконна анексія Путіним української території — це лише останній акт в його кампанії з підриву демократії і порушення міжнародного права. Ми не повинні поступатися тим, хто хоче угоди, яка продає українську землю. Вони пропонують заплатити життями українців за ілюзію миру", — сказала Трасс.

"Ми будемо підтримувати наших українських друзів, скільки б часу це не зайняло. Україна може перемогти. Україна повинна перемогти. І Україна переможе", — додала прем'єрка та отримала овації.

Що відомо

  • На початку війни з Україною президент Росії Володимир Путін міг відхилити мирну угоду з Україною, рекомендовану його помічником Дмитром Козаком. За даними Reuters, заступник глави Адміністрації президента РФ Дмитро Козак на початку війни нібито сказав Путіну, що уклав тимчасову угоду з Києвом, яка б задовольнила вимогу Росії. Але Путін, за даними журналістів, відхилив цю пропозицію і продовжив свою кампанію.
  • 30 вересня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним. Ухвалення рішення відбувалось на тлі так званих "референдумів" та анексії українських земель.
  • Наприкінці вересня, під час виступу на Генасамблеї ООН, Володимир Зеленський заявив, що з травня 2019 року до лютого 2022-го Україна провела з Росією 88 раундів переговорів, однак це не змогло стримати Росію від повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також

"Ми готові до діалогу з Росією, але з іншим президентом" — Зеленський

Путін оголосив про "приєднання" Донбасу, Херсонської і Запорізької областей до РФ і закликав Київ до переговорів

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із Путіним

На початку війни Путін відхилив мирну угоду з Україною, рекомендовану його помічником — джерела Reuters

На початок