Понад 650 в’язнів з Ставропольського краю РФ візьмуть участь у бойових діях на території України — Генштаб

Понад 650 в’язнів з Ставропольського краю РФ візьмуть участь у бойових діях на території України — Генштаб

Понад 650 в’язнів з Ставропольського краю РФ візьмуть участь у бойових діях на території України — Генштаб
. Російські військові. Фото: Головне управління розвідки МО України

Через нестачу військової сили та великі втрати серед особового складу, командування російських окупаційних військ вербує в’язнів у російських тюрмах для подальшого відправлення їх на територію України у зону бойових дій.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

"Командування підрозділів російських окупаційних військ продовжує вербувати в’язнів з метою поповнення втрат особового складу. За попередньою інформацією, понад 650 в’язнів з виправних колоній суворого режиму Ставропольського краю погодилися взяти участь у бойових діях на території України", — заявили у Генштабі.

За даними британської розвідки, російським військам бракує бойової піхоти і молодших командирів і ці проблеми у РФ намагаються вирішити шляхом вербування ув'язнених і дострокового випуску курсантів військових училищ. Ще з липня пов’язана з Кремлем російська приватна військова компанія "Вагнер" проводить кампанію з вербування російських засуджених для проходження служби в Україні. Ув'язненим запропоновано пом'якшення покарання, а також грошове заохочення. У розвідці також зазначили, що російські військові училища скорочують курси навчання та зсувають терміни випуску курсантів і майже напевно, що їх перекинуть в Україну для участі у війні.

Водночас після оголошення президентом РФ Володимиром Путіним мобілізації, з Росії до Грузії та Казахстану виїхало вже понад 360 тисяч чоловіків, і велика кількість росіян втекли від мобілізації в інші країни.

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправенням в зону "СВО".
  • На тлі оголошення мобілізації по усій Росії пройшли акції протесту. Також в Росії почалисяпідпали адміністрацій і військкоматів.

Читайте також

РФ відчуває нестачу "штурмовиків" і молодших офіцерів — британська розвідка

Путінська мобілізація може добити російську економіку – Politico

Російські військові масово намагаються здатися в полон — ГУР

На початок