РФ відчуває нестачу "штурмовиків" і молодших офіцерів — британська розвідка

РФ відчуває нестачу "штурмовиків" і молодших офіцерів — британська розвідка

РФ відчуває нестачу "штурмовиків" і молодших офіцерів — британська розвідка
. Президент РФ Володимир Путін виголошує тост під час прийому на честь офіцерів, випускників військових акадумій. Фото: АР

Російським військам бракує бойової піхоти і молодших командирів і ці проблеми У РФ намагаються вирішити шляхом вербування ув'язнених і дострокового випуску курсантів військових училищ.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

У відомстві зазначили, що пов’язана з Кремлем російська приватна військова компанія "Вагнер" принаймні з липня проводить кампанію з вербування російських засуджених для проходження служби в Україні. Ув'язненим запропоновано пом'якшення покарання, а також грошове заохочення.

"Вербування було пожвавлено: нещодавно опубліковане відео, ймовірно, показує власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, який вербує в’язнів. На відео Пригожин наголошує, що шукає лише "бійців для десантно-штурмових підрозділів", — йдеться у звіті.

У розвідці також зазначили, що російські військові училища скорочують курси навчання та зсувають терміни випуску курсантів і майже напевно, що їх перекинуть в Україну для участі у війні.

"Проблема російської людської сили стає дедалі гострішою. Прискорення навчання курсантів та потреба "Вагнера" у штурмових загонах дозволяють припустити, що дві з найгостріших "нестач" під час кризи укомплектування збройних сил, ймовірно, пов'язані з бойовою піхотою та молодшими командирами", — йдеться у повідомленні.

Читайте також

Масове поховання в Ізюмі, МАГАТЕ вимагає вивести війська РФ з ЗАЕС. 205-й день війни Росії проти України. Онлайн

"Росія вдалася до кожного зі шляхів геноциду" — Тімоті Снайдер про російський фашизм, майбутнє України та Зеленського

На початок