"Мріяв рятувати людей": рятувальник з Вугледара про роботу під обстрілами і переїзд на Закарпаття

"Мріяв рятувати людей": рятувальник з Вугледара про роботу під обстрілами і переїзд на Закарпаття

"Мріяв рятувати людей": рятувальник з Вугледара про роботу під обстрілами і переїзд на Закарпаття
. Суспільне Ужгород

Більше сотні переселенців з родин рятувальників живуть на Закарпатті. Вивозять свої сім’ї до відносно безпечного регіону рятувальники зі східних та південних областей. Про роботу під обстрілами та дорогу до Закарпаття розповів Суспільному переселенець із Донеччини Іван Трофименко.

26-річний Іван Трофименко чотири роки тому почав працювати пожежником в рідному Вугледарі на Донеччині. Чоловік говорить: “Завжди мріяв допомагати людям, рятувати їх. Найкраща професія, яка може бути.”

"Мріяв рятувати людей". Рятувальник з Вугледара про роботу під обстрілами і переїзд на Закарпаття
Юлія Маркулич/Суспільне Ужгород

За словами Івана, у Вугледарі роботи вистачало завжди. А з початком повномасштабного вторгнення значно побільшало.

“Треба було комусь гасити пожежі. Воду розвозили, бо не було ні питної, ні технічної. Чим могли — допомагали. Гуманітарку роздавали", — розповів Іван Трофименко.

Поки Іван допомагав іншим, його дружина з донькою ховалася в підвалі від постійних обстрілів. Коли ззовні стихало — виходили у квартиру погрітися. За словами Івана, з 24 лютого виїзди на виклики стали в рази небезпечніші.

“Після обстрілу авіацією ми поїхали вночі гасити пожежу в село. Через поле їхали. Одна машина серед поля і там не знаєш: прилетить чи не прилетить”, — розповів рятувальник.

Через два місяці Іван з родиною виїхав до Закарпаття. Тут винаймають квартиру та хочуть залишитися і після перемоги.

З розселенням колегам допомагають закарпатські рятувальники. Зараз в регіоні проживає 102 переселенців з родин рятувальників, — розповіла Суспільному речниця ДСНС в Закарпатській області Наталія Батир.

Читайте також:

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок