Україна і Латвія спільно протидіятимуть російській пропаганді

Україна і Латвія спільно протидіятимуть російській пропаганді

Україна і Латвія спільно протидіятимуть російській пропаганді
. Фото: Pixabay

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення та Національна рада з питань електронних засобів масової інформації Латвії підписали Меморандум про співробітництво у сфері регулювання телерадіомовлення, щоб зокрема протидіяти російській пропаганді. Про це повідомляє кореспондент Суспільного.

Сторони зазначили, що інформаційна безпека телерадіопростору є неодмінною складовою і надважливою умовою для забезпечення національної безпеки обох держав.

"Ми сьогодні підписали Меморандум про співпрацю. Латвія також вичищає у своєму інформаційному просторі російські ЗМІ. До країни зараз прибігло багато так званих хороших росіян. І латвійці зараз думають, що з цим робити. Як регулювати свій медійний простір. Ми поділимося зі колегами своїм воєнним досвідом. Латвійці хочуть бути до цього готовими", — сказала голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк.

Голова Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії Іварс Аболіньш зазначив, що на сьогодні у Латвії працює лише один російський телеканал — "Дождь"

"Наш моніторинг показує, що цей телеканал поважає наші закони і ми не бачимо негативних наслідків його роботи. Україна — перша, яка почала обмежувати вплив російських ЗМІ. Ви зробили це після анексії Криму", — сказав він.

Проте, за словами Аболіньша, українці мають бути надзвичайно обережними не лише з інформаційними російськими програмами, а й розважальними.

"Не варто забувати, що у таких шоу теж є велика частина російської пропаганди. Наприклад, у "Comedy Club" завжди сміються з іноземних політиків, але ніколи не критикують російських", — зазначив Аболіньш.

За словами Герасим’юк, меморандум передбачатиме велику співпрацю, зокрема обмін інформаційним продуктом.

Читайте також

Трибунал для Путіна. Як російське керівництво відповість за злочини в Україні

Юрист Марк Елліс — про трибунал для Путіна, уроки Югославії та чому правосуддя після війни — це гра в довгу

Кулеба назвав спосіб уникнути більших злочинів РФ в Україні

На початок