Кулеба назвав спосіб уникнути більших злочинів РФ в Україні

Кулеба назвав спосіб уникнути більших злочинів РФ в Україні

Кулеба назвав спосіб уникнути більших злочинів РФ в Україні
. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Фото Міхала Чижека / Getty Images)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів надати Україні більше озброєнь для протистояння агресії РФ і створити міжнародний трибунал проти російських злочинів.

Про це він заявив журналістам перед засіданням Радбезу ООН, повідомляє кореспондент Суспільного.

"Найкращий спосіб уникнути більших злочинів від Росії — надати нам більше озброєнь, щоб дати нам можливість захищатись та звільняти людей від вбивства та тортур", — сказав Кулеба.

За його словами, найкращий спосіб проти непокараності — впроваджувати прокурорське кримінальне впровадження проти людей, які скоювали воєнні злочини та встановити міжнародний трибунал проти російських злочинів.

"Міжнародний суд не зміг це влаштувати. Та не можна залишати це безкарним. Ніщо нас не зупинить. Справедливість потребує часу. Однак ми цього досягнемо", — наголосив міністр.

Кулеба також заявив, що буде дотримуватися дистанції з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, який також буде присутнім на засіданні Радбезу ООН.

Що відомо

Президент Франції Еммануель Макрон закликав реформувати Раду безпеки ООН, зокрема він пропонує включити до Радбезу нових членів та обмежити право вето у тих справах, що стосуються масових злочинів.

Читайте також

"Війна оголює нерви". Перша леді Олена Зеленська виступила на глобальному саміт Генасамблеї ООН

"Ми не можемо погодитись на відкладену війну" — Зеленський розповів в ООН про "формулу миру"

"Це — війна, обрана однією людиною". Про що говорив Байден з трибуни Генасамблеї ООН

На початок