У Рівному в обласній дитячій лікарні відремонтували два відділення. Що змінилось

У Рівному в обласній дитячій лікарні відремонтували два відділення. Що змінилось

У Рівному в обласній дитячій лікарні відремонтували два відділення. Що змінилось
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівненській обласній дитячій лікарні відремонтували та оновили травмпункт та Центр відновного лікування. Вартість ремонту двох відділень — близько 3,5 мільйонів гривень, а роботи тривали майже два місяці, — розповів головний лікар Віталій Бойко.

Ремонт у відділенні зробили коштом лікарні та за гроші, які виділяла закладу НСЗУ, каже очільник закладу.

"Ми шляхом реорганізації та економії коштів НСЗУ мали змогу та можливість зробити травмпункт. Тут залучені кошти були й благодійників у вигляді тих чи інших "неживих" грошей, але цементу, шпаклівки та інших речей", — розповів Віталій Бойко.

Травмпункт в обласній дитячій лікарні є єдиним цілодобовим дитячим травмпунктом на Рівненщині. Тут від початку року отримали допомогу понад сім тисяч дітей. Ремонт зробили вперше з часу відкриття лікарні, каже завідувач Ігор Яковець.

"Зміни відбулися просто колосальні, провели капітальний ремонт. Замінили практично повністю всі комунікації, каналізацію, електромережі, ми отримали нове обладнання в операційну, новий хірургічний стіл, нову операційну лампу. Закупили практично всі меблі, які були необхідні для роботи нашого травмпункту", — розповів завідувач.

Окрім травмпункту, також відкрили оновлений Центр відновного лікування. Його завідувачка Лілія Зорук каже, що завдяки реорганізації лікарні площу відділення збільшили втричі. Це дозволяє приймати на лікування більше дітей.

"В нас було мало місця. На сьогодні в нас шикарні умови для батьків, дітей і в нас є місце, де працювати, де розмістити обладнання. В нас в місяць в середньому до 40 дітей амбулаторно проходять реабілітацію. З неврологічного відділення щомісяця проходять стаціонарне лікування та процедури 60-70 дітей. За минулий рік 1 400 дітей отримали масаж, лікувальну фізкультуру, теплолікування, фізіотерапевтичні процедури", — розповідає завідувачка Центру відновного лікування.

Наразі в лікарні тривають роботи з облаштування укриття, де можна буде не лише сховатися під час повітряної тривоги, а й за потреби провести операцію. Воно буде розраховане на 800 людей. Завершити основні роботи планують до середини листопада.

Читайте також

  • "52% — не той показник, який ми хотіли б бачити" — епідеміолог з Рівного про вакцинацію від поліомієліту
  • На Рівненщині планують повернути масковий режим. Коли це станеться
  • Прихисток для безхатьків у Рівному: як у центрі соцпослуг приймають ВПО та готуються до холодів
  • Квитки радянського зразка: у філармонії Рівного пояснили, чому їх видали глядачам

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок