КНДР визнала путінські "референдуми" на окупованих територіях України

КНДР визнала путінські "референдуми" на окупованих територіях України

КНДР визнала путінські "референдуми" на окупованих територіях України
. Голосування на псевдореферендумі. Луганськ, 27 вересня 2022. Фото: АР

КНДР стала першою країною у світі, яка підтримала російські псевдореферендуми на окупованих територіях України. Заяву МЗС Північної Кореї опублікувало агентство ЦТАК.

У Пхеньяні зазначили, що "референдуми" відбулися відповідно до Статуту ООН, який "визначив принцип рівності народу та його права на самовизначення".

"Ми виявляємо повагу до волевиявлення жителів Донецької та Луганської народних республік, Херсонської та Запорізької областей, які прагнули до входження до складу Росії, та підтримуємо позицію уряду Росії щодо прийняття вищевказаних регіонів до свого складу", — йдеться у заяві.

Що відомо

  • На тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочались, а 27 вересня завершились, псевдореферендуми про приєднання до РФ.
  • В українському МЗС заявили, що фейкові "референдуми" та гібридна мобілізація нічого не змінять для РФ.
  • У ЄС попередили, що за жодних умов не визнають результатів "референдумів", які Російська Федерація намагається організувати на тимчасово окупованих територіях України, а всі причетні до них будуть притягнуті до відповідальності.
  • 30 вересня президент Росії Володимир Путін підписав "укази" про визнання Херсонської та Запорізької областей "незалежними територіями".
  • 3 жовтня Держдума РФ ратифікувала договір про "приєднання" тимчасово окупованих територій України до Росії.

Читайте також

"Прояв провалу вторгнення" — головне з засідання Радбезу ООН щодо "референдумів"

"Так" або "ні" — в дуло автомату. Розповіді місцевих про "референдум" на окупованих територіях

На початок