Фейкові "референдуми" на окупованих територіях нічого не змінять — МЗС

Фейкові "референдуми" на окупованих територіях нічого не змінять — МЗС

Важливо
Фейкові "референдуми" на окупованих територіях нічого не змінять — МЗС
. Київ, Україна, 22 серпня: написи "Херсон — це Україна" написані на борту знищеної російської військової машини. Фото: Getty Images

Проведення у Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях так званих "референдумів" для приєднання до території Росії — не змінять реальний статус цих земель, які є окуповані Російською Федерацією. Україна має право продовжувати звільняти свої території.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

"Ані фейкові "референдуми", ані гібридна "мобілізація" нічого не змінять. Росія як була, так і залишається державою-агресором, яка незаконно окупує частину української землі. Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх, що б там не казали в Росії", — заявив Кулеба.

20 вересня у російських ЗМІ з'явилась інформація з точними датами проведення незаконних референдумів на окупованих територіях України. "Глава" окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо повідомив, що так званий "референдум" в регіоні пройде 23-27 вересня. У російських ЗМІ повідомляють, що так званий "референдум" про входження Запорізької області до складу Росії може пройти найближчими днями. Так званий "референдум" в самопроголошеній "ДНР" призначений на 23 - 27 вересня, пишуть ЗМІ РФ. У ті ж самі дати заплановано захід у так званій "ЛНР".

У Міноборони України засудили наміри росіян та порівняли їх із нацистами.

"Росіяни на окупованих територіях не втомлюються копіювати нацистський референдум у австрійському Аншлюсі. Вони очікують результатів 1938 року. Замість цього вони отримають результат Гітлера 1945 року", — йдеться у повідомленні Міноборони.

Голова Державної думи РФ В'ячеслав Володін наголосив, що держдума підтримає "вільне волевиявлення" мешканців "ДНР" та "ЛНР" про приєднання до Росії. Про це спікер російського парламенту В'ячеслав Володін заявив на пленарному засіданні у вівторок, 20 вересня.

Що відомо

Читайте також

У держдумі РФ заявили, що підтримають референдуми в "ДНР" та "ЛНР"

На початок