Netflix може придбати великий пакет українських фільмів

Netflix може придбати великий пакет українських фільмів

Netflix може придбати великий пакет українських фільмів
Кадр із фільму "Снайпер. Білий ворон".

На стрімінговій платформі Netflix можуть зʼявитися до 14 українських проєктів, серед яких "Снайпер. Білий ворон", "Скажене весілля", "Велика прогулянка" та "Найкращі вихідні". Про це повідомляє видання Forbes.

Раніше у вересні на платформі з’явилися три фільми: "Бурштинові копи", "Зустріч однокласників" та "Дике поле" за романом Сергія Жадана "Ворошиловград". Вони уже доступні до перегляду разом з двома частинами серіалу "Слуга народу" від студії Квартал 95, документальної стрічки "Зима у вогні" та фільму режисера Олега Сенцова "Носоріг".

Переговори з Netflix – тривалий та засекречений процес. Деталі угод суворо заборонено розкривати, розповіли виданню декілька учасників кіноіндустрії.

Актор із "Зоряних війн" закликав надати Україні більше дронів

"Остаточної згоди щодо показу конкретних фільмів досягли кілька місяців тому", – зазначила директорка департаменту монетизації контенту медіахолдингу "Медіа Група Україна" Ірина Черняк.

Крім того, продюсер "Дикого поля" Володимир Яценко веде переговори з Netflix щодо інших своїх проєктів, серед яких "Додому" Нарімана Алієва, "Атлантида" Валентина Васяновича, "Люксембург, Люксембург" Антоніо Лукіча, "Я і Фелікс" Ірини Цілик.

Netflix може придбати великий пакет українських фільмів
Кадр із фільму "Дике поле" за романом Сергія Жадана "Ворошиловград".
Україна стала фокус-країною Стокгольмського міжнародного кінофестивалю

Netflix ще 1 березня відмовився від трансляції російських федеральних каналів. А 6 березня призупинив роботу в Росії на знак протесту проти повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також видалив свій застосунок з App Store і Google Play. 30 травня представник платформи заявив, що платформа повністю припинила роботу в країні-агресорці.

8 вересня стало відомо, що Netflix відкрив у Варшаві (Польща) представництво, яке працюватиме на Центральну та Східну Європу. Серед країн вказано й Україну.

Читайте нас у Facebook та Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок