Гривня трохи зміцнилася. Курс від Нацбанку

Гривня трохи зміцнилася. Курс від Нацбанку

Гривня трохи зміцнилася. Курс від Нацбанку
. Фото: Уніан

Національний банк України підвищив офіційний курс гривні 23 квітня на 2,79 копійок до 27,05 UAH/USD.

Водночас курс євро у четвер зріс на 6 копійок і встановлений на рівні 29,41 UAH/EUR, згідно з офіційними даними сайту НБУ.

Читайте також: "Коронавірус проти української економіки"

Раніше НБУ підвищував офіційний курс гривні на 0,41 копійку до 27,08 UAH/USD. Євро коштував 29,35 UAH/EUR.

Що відомо

  • Протягом кількох тижнів гривня дешевшала на тлі світової фінансової кризи, яка сталася через коливання світової економіки внаслідок поширення коронавірусу.
  • Більшість громадян України більше бояться наслідків для української економіки від введення карантину, ніж епідемії коронавірусу на території країни.
  • За попереднім прогнозом Європейської Бізнес асоціації, внаслідок карантину ВВП може впасти до 4%, у найгіршому випадку — до 9%.
  • Заступник голови правління Нацбанку Дмитро Сологуб повідомив, що у 2020 році очікується зростання дефіциту держбюджету з 2% до 8%, та запевнив, що українцям не слід через це хвилюватися.
  • Фінансовий аналітик Олександр Паращий радить до кінця карантину економити гроші та ресурси, не скуповувати дорогі товари і валюту, а також мати запас харчів.
  • Національний банк знизив облікову ставку з 11% до 10%, щоб повернути інфляцію в запланований діапазон та підтримати економічне зростання в Україні.
На початок