Порушували карантин. Мер Івано-Франківська відповів на закиди у дискримінації ромів

Порушували карантин. Мер Івано-Франківська відповів на закиди у дискримінації ромів

Порушували карантин. Мер Івано-Франківська відповів на закиди у дискримінації ромів
.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків прокоментував своє доручення вивезти ромів на Закарпаття. Каже, людей, які жебракували, не носили засобів захисту та чіплялися до франківців, хотіли повернути додому.

"Ніякої дискримінації я у цьому не вбачаю, адже мова ішла про конкретних осіб, які довготривало, більше місяця, не дотримувалися карантину. Більше того, вони проживали у нашому Привокзальному сквері. Це при тому, що сьогодні постанова Кабінету Міністрів чітко забороняє не те, що проживати, а гуляти у них і збиратися більше двох осіб в одному місці", - сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у ефірі радіо "Західний полюс".

За словами голови, місцева поліція сама звернулася до нього з проханням допомогти з транспортом, адже ні залізниця, ні автобусні перевезення зараз не працюють. 20 осіб ромської національності, серед яких були і діти, хотіли повернути додому за місцем прописки в Іршавський і Свалявський райони Закарпатської області. В Івано-Франківську вони займалися жебракуванням і чіплялися до людей. Франківці скаржилися, телефонуючи на гарячу лінію 102.

"Тому на оперативній нараді, можливо, дещо емоційно висловився, тут я прошу вибачення. Нарада тривала понад годину і говорили про боротьбу з коронавірусом", - каже міський голова.

Частина ромів погодилась поїхати додому на виділеному транспорті, а інша, в останній момент, - відмовилась. "Вони зараз далі на вулицях", - повідомив голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Нагадаємо, після висловлювання міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа про вивезення ромів МВС відкрило кримінальне провадження. Про відкриття провадження повідомив у своєму Twitter міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Правозахисні організації та дипломатичні установи висловили своє обурення.

На початок