Пілот, який збив над Кропивницьким літак з російським десантом, став Почесним громадянином Кременчука

Пілот, який збив над Кропивницьким літак з російським десантом, став Почесним громадянином Кременчука

Пілот, який збив над Кропивницьким літак з російським десантом, став Почесним громадянином Кременчука
. Андрій Геру та міський голова Кременчука Віталій Малецький/фото Кременчуцької міськради

Пілот винищувача, старший лейтенант Андрій Герус, який збив над Кропивницьким літак з російським десантом, став Почесним громадянином міста Кременчук Полтавської області. Про це Суспільному розповіла керівниця пресслужби Кременчуцької міської ради Юлія Перепелятник.

Андрій Герус є уродженцем Кременчуцької громади. Захищає українське небо від ворога від початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. 26 лютого 2022 року пілот не допустив висадку російського десанту в кількості майже 150 людей на території Кіровоградської області, знищивши російський військово-транспортний літак ІЛ-76.

За словами Юлії Перепелятник, відзнаку Андрію Герусу вручили у День міста Кременчук 29 вересня під час сесійного засідання міської ради.

Що відомо

За успішне виконання бойового завдання президент України присвоїв Андрію Герусу звання Герой України з врученням ордену "Золота Зірка".

За інформацією Командування Повітряних Сил ЗСУ, журнал Forbes в рамках проєкту "30 до 30" відзначив українського пілота винищувача МіГ-29 Андрія Геруса. Від початку повномасштабного вторгнення, він виконував завдання щодо авіаційного прикриття Києва та Київщини.

Forbes обирав молодих людей, які наразі захищають Україну й здобувають для неї перемогу, а також тих, хто відбудовуватиме нову державу у майбутньому, після перемоги.

Читайте також

  • "Такої немає в жодному магазині". У Кропивницькому шиють білизну для військових.
  • Громади Кіровоградщини зібрали будівельні матеріали для відновлення будинків на Харківщині.
  • Російську крилату ракету "Калібр" знищили на Кіровоградщині.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок