В РФ очікують на неминучу поразку під Лиманом — ISW

В РФ очікують на неминучу поразку під Лиманом — ISW

В РФ очікують на неминучу поразку під Лиманом — ISW
. Лиман. Донецька залізниця. Фото: УНІАН

В Росії занепокоєні досягненнями України поблизу Лимана. Там припускають, що російські сили в цьому районі можуть зазнати неминучої поразки. Про це йдеться в аналітичному звіті американского Інституту вивчення війни (ISW).

Російські блогери і військові кореспонденти стверджують, що українські війська просунулися на захід, північ і північний схід від Лимана і працюють над завершенням оточення російських військ у Лимані та вздовж північного берега річки Сіверський Донець у цьому районі. Таким чином українські війська загрожують російським позиціям і комунікаціям, які підтримують Лиманське угруповання.

Розвал Лиманського котла, ймовірно, матиме серйозні наслідки для російського угруповання на півночі Донецької та західної Луганської областей, йдеться у звіті. Це загрожуватиме російським позиціям уздовж західного кордону Луганської області та в районі Сєвєродонецька-Лисичанська.

За даними аналітиків, російське військове керівництво не спромоглося підготувати інформаційні умови для потенційно неминучої поразки росіян у Лимані.

Міністерство оборони Росії не відреагувало на поточні втрати росіян навколо Лиману та не підготувалося до провалу цієї ділянки лінії фронту. Це, ймовірно, ще більше знизить і без того низький бойовий дух росіян, відзначили аналітики.

Інші ключові висновки ISW:

  • Кремль може тимчасово відкласти оголошення про приєднання до РФ окупованих Росією українських територій, щоб краще підготувати російський інформаційний простір і адміністративну організацію. Хоча 30 вересня залишається найбільш імовірною датою для певного виду анексії.
  • Російська влада продовжує надсилати щойно мобілізованих і недостатньо навчених новобранців для посилення залишків різних підрозділів. У тому числі підрозділів, які раніше вважалися головними бойовими силами Росії.
  • Ймовірно, 28 вересня українські війська продовжували досягати значних успіхів навколо Лимана, наступаючи з півночі вздовж дуги Зелена Долина-Колодязі та з південного сходу в районі Ямполя.
  • Українські військові здебільшого зберігали оперативне мовчання щодо конкретних дій України в Херсонській області 28 вересня, але заявили, що українські війська продовжують позиційні бої в невизначених місцях для консолідації та покращення своїх позицій уздовж Південної осі.
  • Російські війська продовжили безуспішні наземні атаки в Донецькій області.
  • Російські військові чиновники відкрито суперечать публічно оприлюдненим Кремлівським інструкціям щодо мобілізації для виконання вимог щодо квот. Хоча кремлівська пропаганда намагається змінити суспільне сприйняття часткової мобілізації.
  • Російська влада починає обмежувати пересування російських громадян у прикордонні регіони Росії, щоб впоратися з сотнями тисяч росіян, які намагаються втекти з країни.
В РФ очікують на неминучу поразку під Лиманом — ISW
Фото: з сайту ISW

Що відомо

  • Російське військо продовжує спроби повної окупації Донецької області та утримання захоплених територій, а також зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Росіяни обстрілюють позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, ведуть повітряну розвідку. Про це інформує Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 29 вересня. За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Бахмутське, Одрадівка, Миколаївка Друга, Озерянівка, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка, Павлівка та Безіменне.

Читайте також

HIMARS і мільярд від США, Зеленський звернувся до мобілізованих росіян. 218-й день війни. Онлайн

Армія РФ комплектує підрозділи за рахунок ув'язнених — Генштаб

На початок