ЗСУ відбили атаки росіян на Донбасі — Генштаб

ЗСУ відбили атаки росіян на Донбасі — Генштаб

ЗСУ відбили атаки росіян на Донбасі — Генштаб
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Російське військо продовжує спроби повної окупації Донецької області та утримання захоплених територій, а також зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Росіяни обстрілюють позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, ведуть повітряну розвідку. Про це інформує Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 29 вересня.

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Бахмутське, Одрадівка, Миколаївка Друга, Озерянівка, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка, Павлівка та Безіменне.

Російська армія завдає ударів по цивільній інфраструктурі та мирних житлових кварталах, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

За добу військові РФ завдали 3 ракетних та 8 авіаційних ударів, здійснили понад 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України.

Від російських ударів постраждали понад 28 населених пунктів. Зокрема, Сіверськ, Білогорівка, Юр’ївка, Мар’їнка, Кривий Ріг, Вищетарасівка, Миколаїв і Тернові Поди.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках армія РФ здійснила обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

На Сіверському напрямку — в районах населених пунктів Сеньківка та Блешня Чернігівської області, а також Середина Буда, Гаврилова Слобода, Хлібороб, Миропільське та Рясне Сумської області.

На Слобожанському напрямку — в районах населених пунктів Стрілеча, Соснівка, Красне, Грушівка, Сенькове, Дворічна та Колодязне.

На Краматорському напрямку — в районах населених пунктів Новоселівка, Старий Караван, Щурове, Закітне, Діброва, Озерне та Верхньокам’янське.

На Бахмутському напрямку — Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Весела Долина, Торецьк, Опитне, Іванівське, Яковлівка, Білогорівка та Веселе.

На Авдіївському напрямку — Авдіївка, Бердичі, Піски, Первомайське і Мар’їнка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках російські військові активних дій не вели. Разом із тим, здійснювали артилерійські обстріли неподалік Новоукраїнки, Нескучного, Времівки, Залізничного, Гуляйполя, Чарівного, Червоного, Новополя та Успенівки.

На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони близько 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення розвідки, коригування вогню та ударів по об’єктах цивільної інфраструктури росіяни здійснили понад 45 вильотів БпЛА.

Читайте також

HIMARS і мільярд від США, Зеленський звернувся до мобілізованих росіян. 218-й день війни. Онлайн

На початок