Що робити з розбомбленими будинками — уряд розробив алгоритм

Що робити з розбомбленими будинками — уряд розробив алгоритм

Що робити з розбомбленими будинками — уряд розробив алгоритм
. Фото: Зруйнований будинок у Бородянці (Київська область), 9 червня 2022 року, фото: Мусіенко Владислав / УНІАН

Кабінет Міністрів України затвердив порядок поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням чи руйнуванням будівель внаслідок війни. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

За словами міністра Олексія Чернишова, у порядку прописаний алгоритм прийняття рішень місцевої влади з поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд, який допоможе громадам якісно та швидко відновлювати свої території.

"Українці завжди дбайливо, по-господарськи ставляться до своєї оселі, своєї власності, до рідного краю. І це помітно особливо зараз, коли люди у поранених громадах розчищають завали після російських бомбардувань. І громадяни, і бізнес, і місцева влада потребують правил поводження з відходами від руйнувань", — сказав він.

Також проєкт постанови пропонує:

  • визначити поняття "відходи від руйнувань", класифікацію таких відходів, основні операції поводження з відходами від руйнувань та черговість їхнього проведення, а також основні положення щодо організації місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань;
  • встановити Перелік компонентів відходів від руйнувань та можливі шляхи їхнього повторного використання у будівництві, промисловості будівельних матеріалів (виробництві будівельних виробів (продукції).

Що відомо

  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що станом на 9 вересня 2022 року на відбудову і відновлення України внаслідок війни Росії проти України потрібно 349 мільярдів доларів. Ця сума неостаточна, адже бойові дії та ракетні обстріли РФ тривають
  • Шмигаль також заявив, що відновлення України має відбуватися за коштом РФ і вже зараз заморожені російські активи складають від 300 до 500 млрд доларів. За його словами, Україна лобіює ухвалення нової міжнародної угоди для конфіскації заморожених у світі російських активів.

Читайте також

План відновлення України. Що презентували в Лугано

На Київщині до кінця року планують відновити 10000 об'єктів, пошкоджених війною — Кулеба

Стратегія відбудови. Запрацював офіс відновлення Миколаївщини

Енергетика та інфраструктура: президент Латвії та прем'єр Польщі обговорили співпрацю із Зеленським

У Німеччині зберуть кошти для відновлення Бучі

На початок