РФ найближчим часом може укомплектувати до 70 тисяч нових військових в Україну — Купер

РФ найближчим часом може укомплектувати до 70 тисяч нових військових в Україну — Купер

Ексклюзивно
РФ найближчим часом може укомплектувати до 70 тисяч нових військових в Україну — Купер
. Люди реєструються у центрах мобілізації. 26 вересня 2022 року, Москва, Росія. Фото: Getty Images

Протягом наступних 2-4 тижнів можна очікувати, що російські збройні сили укомплектують до 70 тисяч нових військових в Україну, розповів в інтерв'ю Суспільному розповів австрійський аналітик Том Купер.

На думку аналітика, ЗС РФ може збільшувати кількість нових військових кожні 3 або 4 тижні ще на 70 000. Таким чином вони можуть призвати до 1 мільйона.

"Але зараз у них немає інфраструктури, необхідної для проведення мобілізації такої кількості людей. Та через втрати, зокрема, офіцерів і сержантів, у РФ є проблема у тому, щоб знайти людей, які можуть готувати новобранців", — зазначив Том Купер.

Він зазначив, що в РФ також багато організаційних проблем. Наприклад, в армію призивають людей, які працюють на підприємствах, що виробляють техніку для Збройних сил. Водночас Купер зазначив, що їх не можна відправити в бій, тому що компанії, де вони працюють, не будуть працювати належним чином.

"Ми можемо побачити мобілізацію людей з Далекого Сходу, Сибіру та з півдня Росії. Путін знову намагається уникнути проблем із дійсно впливовими росіянами, які перебувають у Москві та Санкт-Петербурзі. Власне, кого спочатку збираються мобілізувати? Тих, хто має досвід, але відмовився доєднуватися до армії в перші 6 місяців війни", — додав він.

Читайте повне інтерв'ю: Том Купер — про бої за Лиман, український контрнаступ та ядерну зброю Росії

Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він заявив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів. При цьому, за словами Путіна, союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.

Офіційно йдеться про 300 тисяч людей, водночас російські видання повідомляють, що може йтися про мільйон.

Війна. Усі останні новини
На початок