Зеленський призначив Олексія Макеєва послом у Німеччині

Зеленський призначив Олексія Макеєва послом у Німеччині

Зеленський призначив Олексія Макеєва послом у Німеччині
. Посол України у Німеччині Олексія Макеєв. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Олексія Макєєва надзвичайним і повноважним послом України в Німеччині.

"Призначити Макеєва Олексія Сергійовича Надзвичайним і Повноважним Послом України у Федеративній Республіці Німеччина", — йдеться у тексті указу.

Олексій Макеєв є спецпредставником МЗС України щодо санкційної політики і членом міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола. На дипломатичній службі він з 1996 року, за цей час працював зокрема у Берліні та Берні.

Раніше повідомлялося, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр погодився з кандидатурою Олексія Макеєва на посаду нового посла України у ФРН.

Що відомо

  • 9 липня президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади посла України у Німеччині. Він був відомий своєю критикою німецького уряду за затягування у наданні Україні зброї та активної підтримки у протидії Росії.
  • На 4-му місяці повномасштабної війни РФ проти України Мельник заявив, що Україна нарешті може висловити щиру подяку канцлеру ФРН Олафу Шольцу за рішення надати зброю після тривалих зволікань німецької сторони.
  • 1 липня Мельник в інтерв'ю німецькому журналісту Тіло Юнгу згадав про роль українського політика Степана Бандери і зазначив, що "немає жодних доказів убивства бандерівцями сотні тисяч євреїв, а цей наратив просувають росіяни". В українському Міністерстві закордонних справ зауважили, що "думка посла є його особистою і не відображає позицію МЗС".
На початок