Зеленський звільнив послів дев’яти країн, зокрема посла в Німеччині Мельника

Зеленський звільнив послів дев’яти країн, зокрема посла в Німеччині Мельника

Зеленський звільнив послів дев’яти країн, зокрема посла в Німеччині Мельника
. Фото: AP

Президент Володимир Зеленський звільнив послів у дев’яти країнах світу, зокрема у Німеччині, Норвегії та Угорщині.

Відповідні укази оприлюднені на сайті президента країни.

Зокрема, президент звільнив посла України у Німеччині Андрія Мельника.

"Звільнити Мельника Андрія Ярославовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Федеративній Республіці Німеччина", — йдеться у повідомленні.

Також із посади посла України в Чехії йде Євген Перебійніс, а Вячеслав Яцюк залишить посаду у Королівстві Норвегія. При цьому Зеленський також звільнив посла України в Угорщині Любов Непоп.

Окрім того, Ігор Поліха залишить посаду надзвичайного і повноважного посла в Індії, Республіці Мальдіви, Непалі, Шрі-Ланці та Бангладеш.

У коментарі Суспільному речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, що звільнення послів є стандартною ротацією.

Станом на 18:20 9 липня Офіс президента не оприлюднив укази про призначення нових послів у зазначених країнах.

Раніше німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела повідомляло, що Андрій Мельник незабаром може залишити свою посаду та перейти на роботу до Міністерства закордонних справ.

Що відомо

  • Посол Андрій Мельник був відомий своєю критикою німецького уряду за затягування у наданні Україні зброї та активної підтримки у протидії Росії.
  • На 4-му місяці повномасштабної війни РФ проти України Мельник заявив, що Україна нарешті може висловити щиру подяку канцлеру ФРН Олафу Шольцу за рішення надати зброю після тривалих зволікань німецької сторони.
  • 1 липня Мельник в інтерв'ю німецькому журналісту Тіло Юнгу згадав про роль українського політика Степана Бандери і зазначив, що "немає жодних доказів убивства бандерівцями сотні тисяч євреїв, а цей наратив просувають росіяни". В українському Міністерстві закордонних справ зауважили, що "думка посла є його особистою і не відображає позицію МЗС".

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок