На Івано-Франківщині суд обрав запобіжний захід для псевдоволонтера Віталія Хемича

На Івано-Франківщині суд обрав запобіжний захід для псевдоволонтера Віталія Хемича

Доповнено
На Івано-Франківщині суд обрав запобіжний захід для псевдоволонтера Віталія Хемича
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Псевдоволонтера Віталія Хемича, якого підозрюють у привласненні понад 1 млн грн благодійних внесків на підтримку Збройних сил України, взяли під варту з можливістю внесення застави. Такий запобіжний захід обрав Калуський міськрайонний суд, що на Івано-Франківщині, повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

На судовому засіданні прокурорка Наталія Площанська наполягала, щоб підозрюваному призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

"Крім заподіяння збитків потерпілим, шкода, завдана підозрюваним, полягає у підриві авторитету волонтерів, благодійників та їхньої зневіри у тому, що гроші будуть використані на потреби ЗСУ. Гроші, у привласненні яких підозрюється Хемич, були призначені для придбання військового спорядження, амуніції, транспорту і могли врятувати життя не одного військовослужбовця", — сказала Наталія Площанська.

Адвокат підозрюваного Василь Федорович просив суддю обрати Хемичу міру запобіжного заходу, що не передбачає позбавлення волі. Зокрема, особисте зобов’язання.

"Я вважаю, що прокурор не навів жодних даних, які б підтверджували, що мій підзахисний може вчиняти ще злочини. Я вважаю, що жоден з наведених ризиків не є доведеним", — сказав Василь Федорович.

Суддя Любомир Юрчак задовольнив клопотання прокуратури. Віталія Хемича взяли під варту з можливістю внесення застави у 198 480 грн.

Що відомо

22 вересня у Калуському міськрайонному суді мали обрати міру запобіжного заходу для Віталія Хемича, якого підозрюють у привласненні понад 1 млн грн благодійних внесків на підтримку Збройних сил України. Проте засідання перенесли на 23 вересня.

19 вересня Калуська прокуратура повідомила про підозру калушанину, який привласнив понад 1 млн грн благодійних внесків на підтримку Збройних сил України.

Як раніше повідомляло Суспільне, підозрюваний Віталій Хемич є сином підприємця та ексдепутата Калуської міської ради Ігоря Хемича. Після того, як обдурені люди почали поширювати інформацію про псевдоволонтера, він опублікував відеозвернення у Facebook, в якому зізнався, що є залежним від азартних ігор. Також чоловік попросив вибачення у тих, в кого виманив гроші. Старший брат псевдоволонтера Олег Хемич кореспондентці Суспільного повідомив, що почав віддавати людям гроші, які у них видурив його брат.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок