На Херсонщині стартувало шоу під назвою "референдум" - перший заступник голови обласної ради

На Херсонщині стартувало шоу під назвою "референдум" - перший заступник голови обласної ради

На Херсонщині стартувало шоу під назвою "референдум" - перший заступник голови обласної ради
. Дільниця для проведення псевдореферендуму, яку окупанти облаштували у херсонській школі, 23 вересня 2022 р. Фото: Юрій Соболевський/Telegram

Перший заступник голови облради Юрій Соболевський в ефірі загальнонаціонального марафону розповів, як, за його даними, проходитиме фейкове "волевиявлення" у Херсонській області. За його словами, окупаційна влада не була готова до його проведення, але наказ Кремля змусив метушитись.

"Напередодні було близько до панічних настроїв — готовності немає, підтримки немає, людей в необхідній кількості для участі в цьому немає, але є команда з Москви і необхідно провести. Тому 22 вересня там було дуже гаряче. Очікуємо, що сьогодні вони ходитимуть по домівках та наполегливо пропонувати людям проголосувати. Звертаємося до людей, що найкращий вихід — не відчиняти двері. Вони не будуть їх ламати, бо це занадто навіть для орків", - сказав Юрій Соболевський.

Також заступник голови облради повідомив, що надходить багато інформації про те, що людей не випускають з окупованих територій у Василівці. Водночас є повідомлення, що вчора частині з них вдалось виїхати на підконтрольну Україні територію.

"Тому треба зрозуміти, чи це штучні перешкоди для окремих людей чи команда нікого не випускати. Вони це обґрунтовують нібито посиленням безпеки. І ці обмеження будуть діяти тільки на час проведення референдуму. Але ж вони оголосили створення херсонського добровольчого батальйону, і фактично це буде мобілізація, бо там охочих немає, можливо, одиниці. Велика кількість людей, які виїхали з Херсонщини, відразу йшли до ЗСУ. Тому ці обмеження, можливо, будуть збережені і після проведення т.зв. референдуму під різними причинами", - сказав перший заступник голови облради.

Що відомо

  • На тимчасово окупованих територіях у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях незаконна влада оголосила, що проведе “референдуми” про приєднання до РФ вже цього тижня — 23-27 вересня. Вже відомо, що допомагатиме так званій владі російська ЦВК, а голосування буде “поза виборчими дільницями”.
  • Наприкінці серпня так звана "влада" Херсонщини заявляла, що підготовку до референдуму не згортала, тому що жителі "чекають на інтеграцію області до РФ".

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок