Окупаційна влада Херсонщини не згорнула підготовку до референдуму

Окупаційна влада Херсонщини не згорнула підготовку до референдуму

Окупаційна влада Херсонщини не згорнула підготовку до референдуму
. Фото: UATV

Так звана "влада" Херсонщини заявляє, що підготовку до референдуму не згортала, тому що жителі чекають на інтеграцію області до РФ. Натомість більшість херсонців ставляться негативно до так званого "референдуму".

За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, якщо референдум відбудеться, то буде у невеликих масштабах.

"Люди категорично проти. Більша кількість населення проти проведення цього референдуму, тому ми розуміємо, що явка на ці комісії буде мізерна. Їм доведеться завозити дуже велику кількість артистів для того, щоб зняти свою картинку", - розповів Суспільному Юрій Соболевський.

За словами херсонця Василя, якщо псевдореферендум відбудеться, то він не прийде до виборчої дільниці.

"Виправдовувати вбивць та гвалтівників, отримувати 30 срібників за кожного викритого щирого українця, отримувати пенсії та паспорти від держави загарбниці, зраджувати рідній неньці Україні, за незалежність якої вмирають наші діти, такої наруги я вряд чи можу винести. Ще й плюндрувати місто, яке я сам будував, а також мої батьки його будували", - розказав Василь.

Референдум – не є реальною подією в планах керівництва РФ - говорить директор Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Олександр Мошнягул. Тему референдуму окупаційна влада використовує як засіб тиску на українську владу.

"Вони хочуть переговорів, їм потрібні козирі, тому вони намагаються один з таких важелів впливу використовувати на керівництво української держави – що ми проведемо референдум, це буде наша територія, ми будемо впроваджувати у всіх сферах суспільного життя свої правила, порядки та закони", - розповів Олександр.

Олександр Мошнягул каже, що тему референдуму більше поширюють колаборанти, такі як Кирило Стремоусов, бо бояться, що Росія втратить окуповану Херсонщину.

"Чим більше ця тема розганяється саме колаборантами, тим більше це свідчить про їх напруження від очікування. Вони бояться, що Росія взагалі піде і вони будуть відповідати за законом", - говорить Олександр.

Олександр вважає, що проведення референдуму малоймовірне, тому що окупаційна влада Херсонщини немає технічної можливості, електоральної підтримки, а також розуміє, що референдум не буде визнаний міжнародною спільнотою. Натомість РФ може отримати посилення санкцій.

Що відомо:

  • У Херсонській області окупаційна влада планувала провести так званий "референдум" 11 вересня. Дата з початку вторгнення змінювалась тричі. Спочатку його хотіли провести у квітні, потім — у травні.

Читайте також:

  • Окупаційна влада концентрує увагу на невеликих населених пунктах Херсонщини для проведення псевдореферендуму
  • "Херсон — це Україна": з такими гаслами місцеві жителі протистояли військовим РФ з перших днів в окупації
  • 183 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок