"Війна оголює нерви". Перша леді Олена Зеленська виступила на глобальному саміт Генасамблеї ООН

"Війна оголює нерви". Перша леді Олена Зеленська виступила на глобальному саміт Генасамблеї ООН

"Війна оголює нерви". Перша леді Олена Зеленська виступила на глобальному саміт Генасамблеї ООН
. Олена Зеленська виступила на глобальному саміті HeForShe та форумі "Жінки у конфлікта" у межах 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Фото: Офіс президента

Під час візиту до Нью-Йорка перша леді України Олена Зеленська взяла участь у глобальному саміті HeForShe та форумі "Жінки у конфліктах" у межах 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Дружина президента розповіла про становище українок в умовах війни.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Під час свого виступу Олена Зеленська наголосила на необхідності говорити про рівність між чоловіком і жінкою у ХХІ столітті.

"У часи потрясінь нерівність відчувається набагато гостріше. Війна оголює нерви. Тож я питаю в усього світу, в кожного: якщо ви — працедавець, які двері ви відчините українським жінкам, котрі вимушено покинули свої домівки? Чи вистачить вашої емпатії й терплячості до того моменту, як вони зможуть повернутися в мирну Україну? Ваша відповідь, навіть якщо ви її не озвучите, дуже важлива. Бо вона — про рівність тут і зараз", — зазначила Олена Зеленська.

У другий день візиту до Нью-Йорка Олена Зеленська взяла участь у відкритті форуму "Жінки у конфліктах" разом з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, посланницею Генерального секретаря ООН у справах молоді Джаятмою Вікраманаяке, Генеральним секретарем міжнародної організації франкомовних країн (OIF) Луїзою Мушіківабо, лауреаткою Нобелівської премії миру Надією Мурад.

"Війна оголює нерви". Перша леді Олена Зеленська виступила на глобальному саміт Генасамблеї ООН
У другий день візиту до Нью-Йорка Олена Зеленська взяла участь у відкритті форуму "Жінки у конфліктах". Фото: Офіс президента

Під час цієї зустрічі, Олена Зеленська розповіла, чого найбільше потребують українки.

"Українським жінкам потрібен не абстрактний "мир", а саме перемога над злом, яке це скоїло. Щоб воно більше не могло вбити жодної дитини, жодної матері", — заявила Олена Зеленська.

У своєму виступі вона також згадала жертв російської армії в місті Ізюм, звільненому Збройними силами України.

"Українські жінки найбільше потребують перемоги. Кажу це після того, як у щойно звільненому Ізюмі ми знаходимо цілі сім’ї, які вбила Росія. ДСНС-ники та поліцейські, які ексгумують тіла, плачуть, бо це неможливо витримати", — додала перша леді.

Вона також наголосила на важливості психологічної підтримки для українських жінок, які зазнали насильства від російських солдатів та звернулася до світу із закликом підтримати українок.

18 вересня Олена Зеленська провела аудієнцію з принцесою Вельською Кейт Мідлтон у Букінгемському палаці під час заходів з вшанування пам'яті королеви Єлизавети II.

14 вересня Олена Зеленська стала почесною гостею на виступі президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн у Європарламенті.

Читайте також

Олена Зеленська та Денис Шмигаль вшанували Єлизавету II у Вестмінстер-Холі

Перша леді України відвідала Білий дім

Зеленська про обкладинку Vogue: Хотіла б, щоб на моєму місці ви бачили кожну українку

На початок