У Лозовій на Харківщині за бюджетні кошти відремонтують 14 комунальних укриттів

У Лозовій на Харківщині за бюджетні кошти відремонтують 14 комунальних укриттів

У Лозовій на Харківщині за бюджетні кошти відремонтують 14 комунальних укриттів
. У Лозовій ремонтують комунальні укриття. Фото: Суспільне Харків

У Лозовій знайшли кошти на ремонт 14 з 26 укриттів комунальних об'єктів міста. На це витратять 2,5 млн гривень.

Про це Суспільному розповів перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков.

"З 26 наших комунальних об'єктів на 2,5 мільйона були відібрані 14. Майже на всіх проведені певні роботи. Це і санвузли, блоки, де є питна вода, харчування, де можна поставити генератори", — сказав Жидков.

Начальник відділу цивільного захисту міськради Володимир Дерев'янко показав Суспільному одне з комунальних укриттів у центрі міста. Укриття розраховане на 50 людей. Є світло, санвузол, Wi-Fi, генератор та альтернативне опалення.

"Буржуйка у простонародді. Для опалення цього приміщення", — показує Дерев'янко.

Читайте також: "Вмить зруйнувала життя": жителька Лозової після удару ракети РФ і втрати чоловіка намагається врятувати уціліле

Загалом на території Лозівської тергромади є 42 укриття, 26 з них — комунальні, на які місто може виділяти кошти і утримувати, пояснює Жидков. Більшість з них — у закладах освіти. Укриттів для Лозової замало, говорить Жидков, тому радить лозівчанам у разі небезпеки користуватися підвалами багатоповерхівок. Наводити там лад мають управителі будинків.

"Ми на сьогодні буквально вже не добираємо майже 80 мільйонів до бюджету. Це для Лозової дуже велика сума. Якщо річний бюджет рахувати 514 мільйонів, то ми не добираємо вже таку кількість", — говорить Жидков.

За його словами, ті будинки, які досі обслуговує житлова управляюча компанія, можуть отримувати допомогу з бюджету громади. ОСББ мають наводити порядки у підвалах самі.

Перелік захисних споруд на території громади опублікований на сайті міської ради.

Читайте також

Чотири місяці після ракетного удару: як у Лозовій на Харківщині відновлюють пошкоджені будинки

На початок