Мобілізація в РФ: Моравецький закликав НАТО посилити підтримку України

Мобілізація в РФ: Моравецький закликав НАТО посилити підтримку України

Мобілізація в РФ: Моравецький закликав НАТО посилити підтримку України
. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький з військовими під час навчань Bear-22. Фото: Facebook / Mateusz Morawiecki

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав НАТО відреагувати на оголошення президентом РФ Володимиром Путіним мобілізації у Росії посиленням підтримки України.

Про це він заявив в промові до польських, американських та британських військовослужбовців, які беруть участь у навчаннях Bear-22 у Підкарпатському воєводстві, передає кореспондент Суспільного.

"У відповідь на цю мобілізацію вся спільнота вільних країн і особливо спільнота НАТО, тобто найпотужніший альянс в історії світу, має відреагувати підтримкою України. Росія не може перемогти в Україні", — сказав Моравецький.

Польський прем'єр звернувся до лідерів Заходу та Євросоюзу з проханням збільшити фінансову допомогу та постачання зброї Україні.

"Не може бути, щоб цей героїчний опір на полі бою та перемоги української армії на поле битви зараз зустрічається з жорстоким, варварським стисненням Росії. Ми повинні надавати подальшу підтримку Україні, тому що барикада свободи знаходиться саме там", — наголосив він.

Що відомо

Президент Росії Володимир Путін у відеозверненні оголосив про проведення часткової мобілізації в Росії. Він повідомив, що указ вже підписаний і мобілізація починається з 21 вересня. Крім цього він заявив про підтримку "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України, а також "попередив Захід про використання всіх можливих засобів для збереження територіальної цілісності РФ".

Читайте також

В ISW пояснили, навіщо Путіну "псевдореферендуми" і чи він оголосить загальну мобілізацію

Псевдореферендуми, звернення Путіна, Україна в ООН. 210-й день війни. Онлайн

Шойгу: "втрати Росії в Україні становлять 5937 осіб, мобілізують 300 тисяч"

Розкуплені авіаквитки, закриті кордони та способи ухилення від служби: як в РФ та світі реагують на мобілізацію

На початок