ЗСУ звільнили з російського полону сімох студентів зі Шрі-Ланки — президент

ЗСУ звільнили з російського полону сімох студентів зі Шрі-Ланки — президент

ЗСУ звільнили з російського полону сімох студентів зі Шрі-Ланки — президент
. Президент Володимир Зеленський / Фото: Офіс президента

Російські військові захопили в полон та утримували сімох студентів зі Шрі-Ланки, яких вдалося врятувати лише після звільнення міста від окупантів.

Про це під час відеозвернення 16 вересня повідомив президент Володимир Зеленський.

"Знайдені катівні, в яких знущалися з мирних жителів окупованих міст і селищ, приміщення, у яких тримали людей — навіть іноземців, зокрема — сімох громадян Республіки Шрі-Ланка, студентів Куп’янського медичного коледжу", — розповів гарант.

За його словами, росіяни захопили іноземців 7 березня, після чого утримували їх у підвалі.

"Лише тепер, після звільнення Харківщини ці люди були врятовані. Їм надається належна медична допомога", — додав Зеленський.

Також президент заявив, що країни світу мають відреагувати на масові вбивства та інші воєнні злочини, які вчинили російські збройні формування в Ізюмі Харківської області під час окупації міста.

Що відомо

  • У Мінреінтеграції повідомили, що в місті Ізюм Харківської області в межах операції по розшуку загиблих розпочалася ексгумація тіл на локаціях масового поховання. За наявними даними, уількість загиблих в Ізюмі може перевищувати число жертв у Бучі.
  • Очільник Національної поліції України Ігор Клименко розповів, що у звільнених від окупації містах Вовчанськ, Куп'янськ, Балаклія та Ізюм виявили 10 російських катівень, з них шість — в Ізюмі.
  • За даними CNN, Організація Об’єднаних Націй направить команду до місця масових поховань в Ізюмі, виявлених після звільнення міста від російської окупації.

Читайте також

"Росія вдалася до кожного зі шляхів геноциду" — Тімоті Снайдер про російський фашизм, майбутнє України та Зеленського

На початок