У громаді на Тернопільщині переселенці можуть безкоштовно отримати ліки

У громаді на Тернопільщині переселенці можуть безкоштовно отримати ліки

У громаді на Тернопільщині переселенці можуть безкоштовно отримати ліки
. Фото: Чортківська міська рада

У Чортківській громаді на Тернопільщині переселенці можуть безкоштовно отримати ліки. Кошти на це виділяють з місцевого бюджету. Про це повідомили на сторінці громади у Фейсбуці.

За 8 місяців цього року, на закупівлю цих медикаментів витратили 842 тисячі гривень.

"Переселенці, які проживають у Чортківській громаді та мають право на отримання безплатних лікарських засобів, виписаних за рецептом при амбулаторному лікуванні, зможуть отримати медикаменти у Чорткові. До групи пільгових категорій, які мають право на отримання безкоштовних лікарських засобів, належать: діти віком до 3 років, учасники бойових дій, люди, які постраждали внаслідок аварії ЧАЕС, люди з інвалідністю та ветерани військової служби. Також лікарські засоби за рецептом відпускаються з оплатою 50% для таких пільгових категорій: діти віком від 3 до 6 років, люди з інвалідністю І та ІІ груп, депортовані, які досягли пенсійного віку, реабілітовані, які отримали інвалідність внаслідок репресій та почесні донори України. Щоб отримати рецепт на ліки, треба звернутися до сімейного лікаря, а препарати отримати у визначеній аптеці. Також переселенцям лікарі Чортківської первинки надають медичну допомогу без підписання декларацій", – йдеться у повідомленні.

Перелік захворювань, для лікування яких медикаменти відпускають безоплатно, за рецептом від лікаря, можна переглянути на сторінці Чортківської міської ради у Фейсбуці.

Читайте також

На початок